Şapka ve Kıyafet İnkılabı'nın 82. Yıl Dönümü
Şapka ve Kıyafet İnkılabı'nın 82. Yıl Dönümü
Mustafa Kemal Atatürk'ün Kastamonu'ya Gelerek Gerçekleştirdiği Şapka ve Kıyafet İnkılabı'nın 82'inci Yıl Dönümü, Düzenlenen Törenle Kutlanmaya Başlandı.
Mustafa Kemal Atatürk'ün Kastamonu'ya gelerek gerçekleştirdiği Şapka ve Kıyafet İnkılabı'nın 82'inci yıl dönümü, düzenlenen törenle kutlanmaya başlandı.
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Kastamonu'ya gelişi ile Şapka ve Kıyafet İnkılabı'nın 82'inci yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başlandı. Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenle başlayan etkinliklere Vali Mustafa Kara, Belediye Başkanı Turhan Topçuoğlu, Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Albay Zeki Es, İl Emniyet Müdürü Yusuf Albayrak, çok sayıda vatandaş ve ilköğretim okulu öğrencileri katıldı. Atatürk ve Şehit Şerife Bacı Anıtına Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı
çelenkleri konulurken, Kastamonu, Giresun, Edirne, Mersin ve Zonguldak halk oyunları ekiplerinin gösterileri ilgiyle izlendi. Tören sırasında aşırı sıcağa dayanamayan ilköğretim öğrencisi Buse Çağır (13), tören alanındaki ambulansa bindirilerek tedavi altına alındı. Sıcaktan etkilenen bazı öğrenciler ise Cumhuriyet Meydanı'ndaki süs havuzlarında yüzlerini yıkayarak serinlemeye çalıştı.
Kastamonu Müzesi önünde devam eden törende konuşan Vali Mustafa Kara, Atatürk'ün Kastamonu'ya gelerek Şapka ve Kıyafet İnkılabı'nı yapmasının Kastamonulular için çok önemli olduğunu vurguladı. Kurtuluş Savaşı'na katılan askerlerin eşyalarının Vedat Tek Kültür ve Sanat Merkezi'nde korunduğunu belirten Vali Kara, "Atatürk'ün, Kastamonu'ya gelerek Şapka ve Kıyafet İnkılabı'nı yapmasından dolayı çok mutluyuz. Bizde Atatürk ve silah arkadaşlarının bize bıraktıkları emanetleri en iyi şekilde koruyacağız"
dedi.
Belediye Başkanı Turhan Topçuoğlu ise inkılabın, Cumhuriyet dönemi inkılaplarının en önemlilerinden birisi olduğunu söyledi. Atatürk'ün yaptığı inkılapla kılık kıyafetteki kargaşaya son verildiğini kaydeden Topçuoğlu, "Atatürk inkılapları sonsuza kadar devam edecek. İnkılaplara Türk milletinin sonsuza kadar sahip çıkacağına inanıyorum" diye konuştu.
Tören, Atatürk'ün Kastamonu Nutku ve Kastamonu'ya Veda Nutku'nun okunmasıyla son buldu. Etkinlikler 30 Ağustos'a kadar devam edecek.
(SÖ-OMR-Y) (İhlas Haber Ajansı) 23.08.2007 16:29
|