Belçika'nın önde gelen fikir gazetelerinden De Standaard'ın dağıttığı Flamanca Kur'an-ı Kerim kısa sürede tükendi.
De Standaard gazetesinin yayın yönetmeni Sturtewagen
Gazete yetkilileri İslam yazı dizisi çerçevesinde verilen Kur'an-ı Kerim'e bu kadar yoğun ilgiyi beklemediklerini ifade ederken, hazırladıkları İslam dosyasını 'ötekini' tanıma adına önemli bir adım olarak değerlendiriyor.
Zaman'a konuşan De Standaard gazetesinin genel yayın yönetmeni Bart Sturtewagen, on beş gün sürecek olan İslam yazı dizisinin ilk gününde verdikleri Flamanca Kur'an-ı Kerim'in kısa sürede tükenmesinin kendisini şaşırttığını söyledi. Katolik eğitimi almış olan Bart Sturtewagen sözlerini şöyle sürdürdü: "Elimizdeki yaklaşık 30 bin adet Kur'an'ın tamamı tahminimizden çok daha kısa sürede tükendi. Dikkatimizi çeken bir diğer husus ise Flamanca Kur'an'ı alabilmek için çok sayıda Türk ve Faslı kadınların o gün gazeteyi almış olmaları. Bu bizi çok şaşırttı. Esasında biz daha çok Belçikalılara yönelik böyle bir proje gerçekleştirmiştik. "Tepkilerin çoğunun olumlu olduğunu ifade eden Sturtewagen, "Belçika'da 'öteki' ile birlikte yaşamak zorundayız, fakat onu yeterince tanımıyoruz. Bu yüzden İncil yerine Kur'an dağıtmaya daha fazla ihtiyaç olduğunu düşündük" dedi.
Okuyuculardan gelen 'Neden hep biz ilk adımı atmak zorundayız.' eleştirisine ise genel yayın yönetmeni, "Ben göçmen toplumun da bu yönde ciddi adımlar attığına inanıyorum. Hatta bir keresinde beni de bir iftar programına davet etmişlerdi. Öyle bir ortamda fark ediyorsun ki aslında ne kadar birbirimizden kopuk yaşıyoruz." diye konuştu. Vedat Denizli, Brüksel zaman 12 Mart 2007, Pazartesi
acizane