Sevdalar toprağa düşmesin!
Avukat Vildan Yirmibeşoğlu, “Toprağa Düşen Sevdalar” kitabının tanıtımında yaptığı konuşmada, zihniyet değişikliği için topyükün seferberlik ve insanı bir kampanya çağrısında bulundu.
İSTANBUL - Yirmibeşoğlu, “İnsan yaşamının kutsallığı, dokunulmazlığı, kadının erkek kadar insan olduğu anlayışının topluma yerleştirilmesini gerçekleştirmeliyiz. Ben bu yolda topyükün bir seferberlik, insanı bir kampanya daveti yapıyorum. Hepimizi, Meclis’teki saygıdeğer milletvekillerini özellikle içlerinde 60 civarında aşiret temsilcisi olan Güneydoğu milletvekillerini davet ediyorum” dedi.
Avukat Vildan Yirmibeşoğlu, 13 yıl Güneydoğu’da gönüllü kadın danışmanlığı yapan, aktivist ve avukat bir kadın olarak yaşadıklarını ve araştırmalarını “Toprağa Düşen Sevdalar” kitabında topladı.
Hürriyet yayınlarından çakan kitabın tanıtımı, dün akşam İstanbul Park Orman’da yapıldı.
Tanıtım toplantısına Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkanı Türkan Saylan, Prof. Dr. Türkel Minibaş, Prof. Dr. Toktamış Ateş gibi isimler de katıldı.
300 dava dosyasını inceleyip, analizlerini yapan Yirmibeşoğlu, çalışmalarını yeni hazırlandığı iki kitapla sürdüreceğini açıkladı.
YASALAR DEĞİŞTİ, ZİHNİYET DEĞİŞMEDİ
Yirmibeşoğlu, “İnsan yaşamının kutsallığı, dokunulmazlığı, kadının erkek kadar insan olduğu anlayışının topluma yerleştirilmesini gerçekleştirmeliyiz. Ben bu yolda topyükün bir seferberlik, insanı bir kampanya daveti yapıyorum.
Hepimizi, Meclis’teki saygıdeğer milletvekillerini özellikle içlerinde 60 civarında aşiret temsilcisi olan Güneydoğu milletvekillerini davet ediyorum.
Bu memlekette namus bahanesiyle cinayet işleyenlerin yıllarca kahraman diye yasadaki uygulamalarla sırtları sıvazlandı. Şimdi yasalar değişti ama değişmeyen zihniyet ortada.
GÖREVİNİ UNUTAN BELEDİYE BAŞKANLARI
Kadınların şiddete karşı korunma mekanizmalarını öğrendikçe devlet ve ilgili kuruluşlara başvuruda bulunabildiklerini, ancak sığınma evlerinin çok eksik olduğunu vurgulayan Yirmibeşoğlu, “Bu işi becermek zorunda olanlar, yasaların kendilerine verdiği görevleri unutan belediye başkanlarıdır” dedi.