![]() |
|
|||||||
| Genel Bu bölümde kültürümüz ve diğer kültürler hakkında bilgiler vs. ve diğer bölümlere uymayan içerikleri burda paylaşabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
||||
|
26–30 Haziran 2006, GAZİANTEP Bakanlığımız Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü’nce 1975 yılında başlatılan ve 1981 yılından itibaren beş yılda bir gerçekleştirilen Milletlerarası Türk Halk Kültürü Kongre’sinin yedincisi, 26–30 Haziran 2006 tarihleri arasında Gaziantep’te gerçekleştirilecektir. Kongre’de aşağıda belirtilen konularda seksiyonlar oluşturulmuştur: I. GENEL KONULAR A) Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması Sözleşmesi (SOKÜM) ve Halk Kültürü 1. Halk Kültürü ve Eğitim 2. Halk Kültürü ve Tanıtım 3. Halk Kültürünün Korunması B) Türk Halk Kültürü Araştırmalarında Teori, Yöntem ve Terimler C) Avrupa Birliği ve Komşu Ülkeler ile Kültürel Etkileşim II. TÜRK HALK EDEBİYATI III. TÜRK HALK KÜLTÜRÜNDE MÜZİK, OYUN ve EĞLENCE IV. TÜRK HALK KÜLTÜRÜNDE GELENEK, GÖRENEK ve İNANÇLAR V. TÜRK HALK KÜLTÜRÜNDE MADDİ KÜLTÜR ÖĞELERİ VI. ÖZEL SEKSİYON: Gaziantep İli Halk Kültürü Araştırmaları. Kongreye katılmak isteyen bilim adamı ve uzmanların katılım formunu doldurup, bildiri özetleri ve başlıklarını 28 Ekim 2005 tarihine kadar Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın iletişim adresine göndermeleri gerekmektedir. Son başvuru tarihinden sonra gönderilecek bildiri özetleri dikkate alınmayacaktır. Bildiri özetlerinin 200 kelime ile sınırlandırılması gerekmektedir. Bildiri özetleri, seksiyon konularına göre oluşturulacak komisyonlarda değerlendirilerek, sonuç, bildiri sahiplerine iletilecektir. Kongre’ye Türkiye’den ve Türkiye dışından bildiri ile katılacak bilim adamı ve uzmanların ulaşım giderleri kendilerine ait olup, Kongre’ye katılım ücreti 50 YTL’dir. Katılımcıların konaklama ve ağırlama giderleri Bakanlığımızca karşılanacaktır.Kongrenin dilleri; Türkçe ve İngilizcedir. İletişim: İsmet İnönü Bulvarı No:5 Kat:10 06100 Emek/ANKARA Tel: (90-312) 221 03 99 Faks: 212 42 87 E-Posta : arastirmaegitim@kulturturizm.gov.tr Web Site : www.kultur.gov.tr Katılım Formu |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|