Sezer: Ecevit’in sözleri beni şok etti
DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, milletvekili adayı olmama kararına ilişkin Rahşan Ecevit’in ‘Aday olmazsa hakkımı helal etmem” açıklaması ile ilgili olarak, “Şok oldum, ben Sayın Rahşan Ecevit ile konuşurum, hakkını helal etmesini sağlarım” dedi.
Gazetecilerin sorularını yanıtlayan DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Rahşan Ecevit’in “Zeki Sezer’in milletvekili adayı olmama kararını duyunca çok üzüldüm. Bunu yapmamasını, yaparsa hakkımı helal etmeyeceğimi söyleyeceğim” şeklindeki sözlerini duyduğunda şok olduğunu söyledi.
Milletvekili adayı olmamama konusunda kararlı olduğunu belirten Sezer, “Ecevitlerin, Türkiye’nin üzerinde, DSP ve benim üzerimde çok hakları var. O söz beni şok etti. Bu sanırım çok üzüldüğünü belirtmek içindir. Ben Sayın Rahşan Ecevit ile konuşurum, hakkını helal etmesini sağlarım” dedi.
Eski YSK Başkanının, “kendi partisinden istifa etmeden başka bir parti çatısı altında aday olunamayacağı” yönündeki iddialarını da Sezer, şöyle değerlendirdi: “Onlar teknik detaylar, değerlendireceğiz. Görüldü ki rejim, bütünlüğümüz tehdit altındayken, ekonomide büyük sıkıntılar varken; DSP Türkiye’de sol bir iktidar alternatifi yaratıyor. Öyleyse Türkiye’nin güvencesi DSP, sonsuza kadar aslanlar gibi yaşayacak.”