Mesut Yılmaz DP’den bağımsız aday oluyor
Eski Başbakan Mesut Yılmaz, Demokrat Parti’nin resmen kurulması halinde bu partiden bağımsız aday olarak seçime girebileceğini söyledi. Başbakan Erdoğan’a da çağrı yapan Yılmaz, Erdoğan’ın seçime memleketi Rize’den girmesini istedi.
Rize’de Cumhuriyet Meydanı’nda yaklaşık 5 bin kişiye hitap eden Mesut Yılmaz, halkın isteği üzerine siyasete dönmeye karar verdiğini söyledi. Hükümetin icraatlarını eleştiren Mesut Yılmaz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a da çağrı yaparak, “Rizeliysen gel buradan aday ol” dedi.
Konuşmasında Demokrat Parti’nin kurulması için elinden geleni yaptığını da belirten Yılmaz, “Dün akşam DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, bana telefon açtı. Demokrat Parti’den bağımsız aday olmanızı istiyoruz, listenin birinci sırasında siz olacaksınız” dedi.
Her iki parti kendisini feshedip Demokrat Parti’yi kurarsa ve bana adaylık teklif ederlerse, ben onlara yardım etmemezlik yapamam. 22 Temmuz’a kadar çalışırım” diye konuştu.
Mesut Yılmaz, Demokrat Parti’nin yeniden canlandırılması gerektiğini de belirterek, aksi taktirde seçime Rize’den bağımsız aday olarak gireceğini söyledi.
|