Erdoğan: 367’nin bedeli ağır olabilir
Cumhurbaşkanı seçiminin meçhul olmasının ülkeye bedelinin ağır olmamasını dileyen Erdoğan, DP lideri Ağar’ın “Bildiriyi bilsem oylamaya katılırdım” sözüne de “İki arkadaşı geldi, onların neden haberi vardı da geldi?” karşılığı verdi.
Başbakan Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanı seçiminin “meçhul” olduğunu belirterek, “Temenni ederiz ki ülkemiz bedelini ağır ödemesin” dedi.
Erdoğan, AK Parti’nin yeni genel merkez binasının açılışında, Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili soruları da yanıtladı.
ANAYASA PAKETİ İKİNCİ KEZ VETO EDİLEMEZ
Cumhurbaşkanını halkın seçmesine yönelik Anayasa değişiklik paketinin ikinci kez Köşk’e gönderildiğini, ancak henüz imzalanmadığı hatırlatılınca da Erdoğan, “Cumhurbaşkanımız 15 günlük yetkisini kullanıyor” karşılığı verdi. Erdoğan, yasalara göre ikinci veto olabileceğini sanmadığını kaydetti, “Anayasacılar bana böyle bir şey söylemedi” dedi.
AĞAR SÜRECİ KİLİTLEDİ
DP lideri Mehmet Ağar’ın “27 Nisan bildirisinden haberdar olsaydım, cumhurbaşkanı oylamasına katılırdım” sözlerine karşı da Erdoğan şunları söyledi:
“Yani, şimdi bildiri yayınlanmış, her şey bitmiş. Zaten Sayın Mehmet Ağar’ın iki arkadaşı geldi, acaba onların neden haberi vardı da onlar geldi? Gelmeyen Sayın Ağar ile bir arkadaşıydı. Sayın Ağar, ANAVATAN grubunu bloke etti. Onlar gelmemek suretiyle, süreç maalesef kilitlenmiş oldu. Şimdi geleceğin sorumluları var Türkiye’de. Halkımız sandıkta da bunun cevabını verecek.”
|