Nabi Şensoy’dan Kürtlere ağır suçlama
Iraklı Kürtlerin, terör örgütü PKK’ya silah, malzeme ve sığınak sağladığını belirten Türkiye’nin Washington Büyükelçisi, “PKK teröristlerine yardım eden, onların amaçlarını da destekliyor demektir” dedi.
Washington’da savunma muhabirleriyle bir araya gelen Büyükelçi Nabi Şensoy, başta Mesud Barzani’nin grubu olmak üzere Iraklı Kürtlerin, terör örgütü PKK’ya yardım ettiğini ve bu şekilde PKK’nın amaçlarını desteklediğini söyledi.
Iraklı Kürtlerin PKK’ya silah, malzeme ve sığınak sağladığını anlatan Şensoy, “PKK teröristlerine yardım eden, onların amaçlarını da destekliyor demektir” dedi.
Nabi Şensoy, PKK’nın elindeki ABD kökenli silahların da, Barzani’nin grubu tarafından terör örgütüne sağlandığı tahmininde bulundu. Buna karşılık Büyükelçi Şensoy, ABD’nin kendisinin PKK’ya silah verdiğine inanmadığını belirtti.
Ankara’nın Washington’dan, Iraklı Kürtlerin üzerindeki bütün nüfuzunu kullanarak PKK’ya verilen Kürt desteğinin kesilmesini talep ettiğini söyleyen Şensoy, Bağdat’ın PKK’yı resmen terörist örgüt tanıması için de ABD’nin baskısını istedi.
Şensoy, gerek görürse Türkiye’nin Kuzey Irak’a müdahale edebileceğini de yineledi.
|