GÜLİN YILDIRIMKAYA’NIN ÖZEL HABERİ
Coca – Cola dünya Ceo’luğuna, Muhtar Kent’i getiriyor. Şirketinin Atlanta merkezi bugün Türkiye saatiyle 15:00’de Muhtar Kent’in Coca-Cola’nın Dünya Ceo’su olduğunu resmen açıklayacak.
Dünyanın en büyük meşrubat üreticisi ve pazarlayıcısı Coca Cola artık bir Türk’e emanet… 1978 yılından beri şirket bünyesinde değişik görevler alan Muhtar Kent, bugün Coca Cola’nın Atlanta merkezinden yapılacak açıklamayla Coca Cola’nın Dünya Ceo’luğu koltuğuna oturacak. Mayıs ayından bu yana şirketin en tepedeki 6 yönetecisinden biri olarak Kuzey Asya ve Ortadoğu Grubu Başkanlığını yürüten Kent, bugüne kadar bağlı çalıştığı Neville Isdell’in yerine atanıyor.
Geçtiğimiz 25 yılda Coca-Cola sistemi içinde çeşitli liderlik pozisyonları üstlenen Muhtar Kent, Coca-Cola İçecek A.Ş.'nin Yönetim Kurulu'nda yer almış ve Efes İçecek Grubu'nun da CEO ve Başkanlığını yürütmüştü.
Kent, 1989-1997 yılları arasında Coca-Cola Orta ve Doğu Avrupa Başkanlığı dahil değişik üst yönetim görevlerinde bulundu ve bu dönemde Doğu Avrupa'da 21 yeni Coca-Cola fabrikası kuruldu.
Son olarak bugün yerine atanacağı Coca Cola Ceo’su Neville Ishdell tarafından Mayıs ayında Kuzey Asya ve Ortadoğu Grubu’nun başına getirilen Kent, şirketin en üst düzeydeki 6 yöneticisinden biriydi. Muhtar Kent'in sorumluluk alanında Çin, Japonya, Doğu Avrupa, Rusya-Ukrayna-Belarus vardı ve görevini Hong-Kong’tan yürütüyordu. Bugün Coca Cola’nın dünya Ceo’luğuna atanacak olan Kent Atlanta’ya taşınacak.
Dünyanın en büyük meşrubat üreticisi ve pazarlayıcısı olan Coca-Cola şirketi yaklaşık 200 ülkede faaliyet gösteriyor. Türkiye'de toplam 12 markası bulunan Coca-Cola sistemi ikili bir yapıya sahip. Tüm markaların pazarlama ve iletişim stratejileri ve uygulamaları Coca-Cola şirketinin temsilcisi Coca-Cola Meşrubat Pazarlama ve Danışmanlık Hizmetleri A.Ş tarafından yürütülürken, üretim ve dağıtım Coca-Cola İçecek tarafından gerçekleştiriliyor.