Özilhan HABERTÜRK'ün hakkını verdi
TUNCAY ÖZİLHAN: ATAMAYI COCA COLA'DAN ÖNCE HABERTÜRK YAPTI
GÜLİN YILDIRIMKAYA’NIN HABERİ
Coca Cola’nın iki numaralı koltuğuna atanan Muhtar Kent’in Türkiye’deki patronu Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan Habertürk Ankara Muhabiri Gülin Yıldırımkaya’ya konuştu. Atamayı Habertürk’te okuduğunda gözlerine inanamadığını söyleyen Özilhan “Muhtar Kent’in patronuydum, dünya böyle işte her şey sırayla. Ama Anadolu Grubu’nda patronluk diye bir şey yoktur, ailemizin bir ferdiydi, gurur duyduk” dedi. İşte Özilhan’ın açıklamaları:
“Atamayı Coca Cola’dan önce yaptınız. Son derece gizli tutulan bir karardı çünkü Coca Cola bir dünya devi ve büyük borsa hareketleri nedeniyle bu açıklamayı ABD yapacaktı. Ama Habertürk Gülin Yıldırımkaya’nın özel haberiyle atamayı daha açıklanmadan sadece Türkiye’ye değil, başta ABD olmak üzere bütün dünyaya duyurdu. ABD’den bizi arayarak Atlanta’dan Habertürk Ankara Bürosu’na, konuşan minik kuşu sordular. Çok hassas bir atama. Dünya ekonomisini etkileyecek önemli bir karar. Haberi okuduğumda gözlerime inanamadım. Habertürk’ü tebrik ediyorum.
Tabii ki Türkiye’nin ve kurumumuzun iftihar edeceği bir atama bu. Dünya böyle, her şey sırayla. Biz Muhtar’ın patronuyduk, şimdi o bizim patronumuz oldu. ama Anadolu Grubu’nda patronluk diye
bir şey yoktur. Aile içinde büyük küçük ilişkisine her zaman önem verdik, bundan sonra da vereceğiz. Muhtar Kent birebir çalıştığımız bir aile ferdimizdi.
Muhtar Kent'in Coca-Cola gibi dünyanın en çok tanınan ve en değerli markalarından birinin yönetiminde, bu göreve gelmesi hepimizi hem çok mutlu etti, hem de onurlandırdı.
Muhtar Bey; hem çok iyi eğitim almış biri, hem de kendisinin söylediği gibi, "kamyonla satış yapmaktan başlayan" bir tecrübe birikimine sahiptir. Pazarlama, satış, üretim gibi operasyon tarafının yanında, yönetim felsefesi çok güçlü, insanları motive etme kabiliyeti çok yüksektir.
Ben Muhtar gibi, sosyal yönü güçlü insan çok az tanıdım. Herkesle ilgilenir, elinden geleni yapar ve neticelendirir. İkna kabiliyeti yüksek, çok yönlü bir insandır.Ben ona sen gerçek Muhtarsın derim. Zira dünyanın her köşesinde insanları tanır, onlarla ilişkisinin devam ettirir.
Allah yolunu açık etsin, başarılı olsun.
Birçok genç için de çok önemli bir modeldir. İnsan azimle çok çalışır ise nerelere gelinebileceğini göstermiştir.”
|