UZMANLAR: TÜRKİYE'DE GRUP SEKS POTANSİYELİ YÜKSEK AMA YAPAN AZ
Antalya'daki "grup seks" cinayeti Türkiye'deki farklı cinsel yaşamları tartışmaya açtı: Dr. HAYDAR DÜMEN: Kamu vicdanı kabul etmez ama suç değil. Türkiye'de potansiyeli fazla. DR. CEM İNCESU: Grup sekste en sık yaşanan olay eşlerden birinin diğerini zorlaması
'Grup seks potansiyeli yüksek ama yapan az'
Antalya'da işlenen 'grup seks' cinayeti, farklı cinsel yaşamları tartışmaya açtı. Psikolog Dr. Haydar Dümen "Türkiye'de grup seksi potansiyeli fazla. Bu her fırsatta eyleme dönüşüyor" dedi.
Antalya'nın Varsak Beldesi'nde ortaya çıkarılan "grup seks" cinayeti, Türkiye'deki dört duvar arkasında yaşanan farklı cinsel yaşamları tartışmaya açtı. "Kamu vicdanı grup seksi kabul etmez ama yasalara göre yasak da değil" diyen Psikiyatrist Dr. Haydar Dümen "Türkiye'de grup seksi potansiyeli fazla. Her fırsatta eyleme dönüşüyor" diye konuştu. Acıbadem Hastanesi Cinsel İşlev Bozuklukları Merkezi Psikiyatristi Dr. Cem İncesu ise Türkiye'de en sık yaşanan olayın eşlerden birinin diğerini grup sekse zorlaması ve diğerinin de buna karşı koyamaması olduğunu kaydetti.
KISKANÇLIK SONUCU
Dün SABAH'ta yer alan haberde Antalya'da bir cinayeti araştıran jandarma, cinayetin grup seks ilişkisinde ortaya çıkan kıskançlık sonucu işlendiğini saptamıştı. İki yıl önce cesedi bir kamyonun kasasında bulunan Hüdaverdi Karakuş'un katilini bulmaya çalışan ekipler şüpheli ifadeler veren eşi Mine Karakuş'u takibe aldı. Jandarma Mine Karakuş'un ailece tanıştıkları Osman Korkut ilehem cinayet öncesi hem de cinayet sonrasında sık sık telefonla konuştuğunu belirledi.
GERÇEĞİ İTİRAF ETTİ
Sonunda Mine Karakuş gerçeği itiraf etti. Eşinin isteğiyle 1999'dan beri grup seksi yaptıklarını ifade eden Karakuş, Osman Korkut'la da seviştiklerini, Korkut'un bir süre sonra kendisine aşık olduğunu söyledi. Karakuş şöyle dedi: "Korkut 'Sen böyle bir adamla yaşayamazsın. Nasıl dayanıyorsun ona! Bu adamın ölmesi gerekir' diyordu. Önce şaka sandım. Olaydan önce hacdan dönen annemi ve babamı görmek için Lüleburgaz'a gitmiştim. Osman Korkut aradı ve 'Sen istesen de istemesen de ben o işi yaptım' dedi. Antalya'ya döndüğüm zaman kocamın öldürüldüğünü öğrendim."
'YALAN SÖYLÜYOR'
Hüdaverdi Karakuş'un babası Niyazi Karakuş ise "Grup seks iddiaları yalan. Oğlumu aldatmış olabilir. Oğlumun 60 bin YTL'si vardı, bu para için öldürüp böyle bir yalana başvurmuş olabilir" dedi.
Uzmanlar ne diyor?
SAYISIZ MEKTUP ALDIM
Psikiyatrist Dr. Haydar Dümen: "Grup seks çok yaygın bir fantezidir. Kamu vicdanı grup seksi kabul etmez, ama yasalara göre yasak da değil. Ortada zorlama yoksa hastalıklı bir durum da söz konusu değil. Ama toplum ahlakı böyle bir şeyi kabul etmez. Türkiye'de grup seks potansiyeli çok fazla ama uygulama konusunda çekinceler var. Bu potansiyelin fırsat bulunan ilk anda eyleme dönüşme sebebi ise insanın her yerde insan olması, güdüler toplum ayırt etmiyor. Ben grup seks konusunda sayısız mektup aldım. Çiftler bunu ihanet olarak algılamıyor, amaç daha çok zevk almaksa sıcak bakıyorlar."
GENELDE ERKEKLER İSTİYOR
Dr. Cem İncesu (Cinsel Eğitim Tedavi ve Araştırma Derneği Genel Sekreteri): Grup sekse katılan çiftlerin hepsininkatılımı gönüllüyse ve hepsi haz alıyorlarsa bu patolojik bir durum değil. Türkiye'de sıkça gözlemledikleri durumlardan birinin eşlerden birinin diğerini grup sekse zorlaması ve diğer eşin buna karşı koyamaması. Bu tip istekler genelde erkeklerden gelmekte ve kadın çoğu zaman boyun eğmek zorunda kalmaktadır. Bu gibi durumlar kişisel ve ailevi problemlere yol açar."
KİMİ KÜLTÜRLERDE NORMAL
Psikolog Şirin Maviengin (Maviengin Psikolojik Danışmanlık Merkezi): Bazı kültürlerde bu normal karşılanır. Ama bizim kültürümüzde normal karşılanmayan bir davranış şeklidir. Türkiye'nin sosyal psikolojisine bakıldığında grup seksin çok sağlıklı olduğunu düşünmüyorum. Biz erkek baskın bir toplum yapısında olduğumuz için böyle bir davranışın sonucuna baktığımızda kıskançlık nedeniyle cinayetleri görüyoruz. Biraz daha bunu cinsel sorun olarak algılamalıyız yani...
Nurdeniz KUTSEL/SABAH