Hadis-i Şerif (23/07/2007 İtibariyle)
"Şüphesiz hakiki ve kamil saadet, Allahü Teala'ya itaat içersinde geçirilen uzun ömürdür." (Hadis-i Şerif, Muhtaru'l-Ehadis)
"Ümmetimden veya Yagudilerden veya Hıristiyanlardan her kim beni işitir de bana (Muhammed Mustafa'ya) iman etmezse cennete giremez." (Hadis-i Şerid, Ahmed bin Hanbel, Müsned)
"Münafığın hali, aynen, iki sürüden hangisine katılacağına bir türlü karar veremeyen koyuna benzer." (Hadis-i Şerif, Sahih-i Müslim)
"Şayet siz, ecele ve onun gelişine dikkatlice bakmış olsaydınız, emele ve onun gururuna buğzederdiniz. (İstek ve arzulara aldırmazdınız)." ( Hadis-i Şerid, Şihabü'l-Ahber)
"Kula afiyet ve yakin güzelliğinden daha gaziletli bir şey verilmedi." (Hadis-i Şerif, Kenzü'l-Ummal)
"Recep Allahü Teala'nın ayı, Şa'ban benim ayım, Ramazan ümmetimin ayıdır." (Hadis-i Şerif, Camiu's-Sağir)
"Yaltaklanmak, mü'minin ahlakı değildir." (Hadis-i Şerid, Beyhaki, Şu'abü'l-İman)
"Haccediniz! Çünkü hac, suyun kiri yıkadığı gibi, günahları yıkar." (Hadis-i Şerid, Feyzü'l-Kadir)
"Allahü Teala kuluna verdiği nimetin eserini yediklerinde ve içtiklerinde görmeyi sever." (Hadis-i Şerif, Feyzü'l Kadir)
"Kim istiğfara devam ederse, Allahu Teala onun her kederine bir rahatlık, her sıkıntısına bir genişlik, her darlığına bir çıkış kılar ve onu ummadığı yerden rızıklandırır." (Hadis-i Şerif, Nevadiru'l-Usül)
"Doğrusu Allah onu (İsa'yı a.s.) kendine doğru ref'eyledi. Allah Aziz, Hakim'dir." (Nisa Suresi, ayet 158)
"Namazlarınızdan bazıını (nafile olnalarını) evlerinizde kılınız da, evlerinizi kabirlere çevirmeyiniz." (Hadis-i Şerif, Buhari ve Müslim)
"Muhakkak ki, helali haram sayan, tıpkı haramı helal sayan gibidir." (Hadis-i Şerif, Taberani, el-Mu'cemü'l-Kebir)
"İki şey vardır ki, Hazret-i Allah (cezalarını daha) dünyada (iken vermek suretiyle) haklarında acele eder: Zulüm ve ana babaya isyan etmek." (Hadis-i Şerif, Taberani, el-Mu'cemü'l-Kebir)
"Muhakkak ki kişi, işlediği günah sebebiyle (dünya ve ahiret) rızkından mahrum olur. Kaderi ancak dua geri çevirir. Ömrü de ancak iyilik ve ihsan artırır ve bereketlendirir." (Hadis-i Şerif, İbn-i Mace, Sünen)
---------------------------------------------------------
Takvim yapraklarından kendim yazdım. Julio_Iglesias
|