Hadis-i Şerif
"Yeryüzündeki evlerim mescidlerdir. Orada beni ziyaret edenler, o mescidleri ihya edenlerdir." (Hadis-i Kudsi, Ebu Nuaym)
"İnsanlara teşekkür etmeyen, Allahü Teala'ya hakkıyla şükr etmiş olmaz." (Hadis-i Şerif, Müsned-i İmam-ı Azam)
"Hz. Allah, İbrahim'e (a.s) şöyle vahyetti: Ya İbrahim: Şüphe yokki ben hakkıyla alimim (herşeyi bilenim), ilim sahiplerinide severim." (Hadis-i Kudsi, İbni Abdü'l-Berr)
"Kul, üç gün hasta olunca, anasınun onu doğurduğu gün kü gibi, günahlardan (arınarak) çıkmış olur." (Hadis-i Şerif, Ramuzü'l-Ehadis)
"Dünyada zühd ve az konuşma (nimeti) verilene yaklaşınız. Zira o kimseye hikmet verilmiştir." (Hadis-i Şerif, Sünen-i İbn-i Mace)
"Muhakkak Allahü Teala sizin bedenlerinize ve suretlerinize bakmaz. Fakat kalplerinize bakar." (Hadis-i Şerif, Sahih-i Muslim)
"Muhakkak ki güzel ahlak, cennet ehlinin amellerindendir." (Hadis-i Şerif, Kuza'i, Şihabü'l-Ahbar)
"Kim insanlara mehramet etmezse, Allah da ona merhamet etmez." (Hadis-i Şerif, Muttefekun Aleyh)
"Cennet ehlinden (cennete götürülecek amel sahibi) bir kimse öldüğü zaman, Hz. Allah, onu taşıyana, onun peşinden gidene ve onun namazını kılana azab etmekten haya eder." (Hadis-i Şerif,Deylemi)
"Kim akşam namazından sonra altı rekat namaz kılar, bu esnada dünya kelamı konuşmazsa;(bu namazı) 12 sene nafile ibadete musavi sayılır." (hadis-i Şerif, Tuhfetü'l-Ahvezi)
"Her kim Allahü Teala'ya ve onun meleklerine, peygamberlerine ve Cebrail ve Mikaile düşman olursa, şüphe yok ki Allahü Tealada kafirlerin düşmanıdır." (Bakara Suresi, 98)
"Her ümmetin bir fitnesi (imtihan vesilesi) vardır; benim ümmetimin fitnesi de maldır." (Hadis-i Şerif, Kuza'i, Şihabü'l-Ahbar)
Not : Bu Hadis-i Şerif' ler Fazilet Takviminden alınmıştır.
|