...fıkralar...
...temel bir gun vesikalık çekilcekmiş.karşısına cafer çıkmış ne bu telaş demiş, temel de 6 tane acele vesikalık çekilmem lazım demiş. cafer bundan kolay ne var demiş.vesikalık belden yukarı çekilir demiş. sen bi çukur aç ben geliom demiş cafer.cafer geldiğinde ne gorsun temel 6 tane çukur kazmış.olum nie 6 çukur kazdın demiş.temel de 6 tane çekilcem ondan demiş.olum bunun için 6 çukur kazmana gerek yoktu ben zaten 6 tane fotoğraf makinası getirdim demiş.
...Temel, çalışmak için gittiği şehirden, köye babasına mektup yazar. Klasik mektup cümleleriyle başlayan mektup, şu notla biter:
-"Babacuğum. Acele cevabini bekliyrum. Yalnız, zarfa biraz da para koyarsan iyi olir. Oğlin Temel."
Aradan onbeş gün geçer ve mektubun cevabı gelir. Temel büyük bir heyecanla zarfı açar. İçinden sadece mektup çıkar. Mektubun sonunda da bir not vardır:
-"Oğlim Temel. Sana para göndereceydum. Ama aha bu geri zekali anan zarfi kapatmiş. Bir daha ki sefere evladim. İmza:Buban."
...Nasrettin Hoca evlen*meye niyetlenir. Eş- dost bir hatuncağızı öve öve göklere çıka* rırlar.
Şöyle huylu!
Böyle soylu!
— Dünyalar güzeli... Hoca'nın gönlünü çelerler.
Evlenirler. Zifaf gecesi yüz görümlüğünü veren Ho*ca,gelinin duvağını kaldırır.Aman Allah'ım! çirkin bir gelin.
Gelin hanım, kocasına sadakatini göstermek için:
— Hoca efendi, akrabalarından kime görüneyim, kime görünmeyeyim? diye sorar.
Hoca şaşkın:
— Aman hatun, bana görünme de kime görünürsen
görün... der.
...Adamın birisi çok zenginmiş.Ama gel görelim ki tek varisi olan oğlu çok <Yasak Kelime Kullandınız.><Yasak Kelime Kullandınız.><Yasak Kelime Kullandınız.><Yasak Kelime Kullandınız.><Yasak Kelime Kullandınız.>mış.Adam oğluna ne iş kursa oğlu batırıyormuş.Adam son olarak bi sucuk fabrikası kurmaya karar vermiş.
Oğlunu alıp fabrikaya götürmüş.Fabrikada gezerlerken bir makinenin yanına gelmişler.Adam bak oğlum bu teknolojinin son harikası demiş.Burdan öküzü sokuyosun diğer taraftan sucuk çıkıyor demiş.Oğlanda <Yasak Kelime Kullandınız.><Yasak Kelime Kullandınız.><Yasak Kelime Kullandınız.><Yasak Kelime Kullandınız.><Yasak Kelime Kullandınız.> ya peki baba o taraftan sucuk soksak burdan öküz çıkar mı demiş.Babası sinirlenerek <Yasak Kelime Kullandınız.><Yasak Kelime Kullandınız.><Yasak Kelime Kullandınız.><Yasak Kelime Kullandınız.><Yasak Kelime Kullandınız.> o teknoloji bi ananda var demiş
...Afacan çocuğun doğum günüdür ve annesinden bir kırmızı bisiklet ister.
Annesi de ona bisikleti hak etmediğini ve hazreti
İsa'ya günahlarını itirafettiği bir mektup yazmasını söyler.
Çocuk odasına gider ve başlar yazmaya...
'Mukaddes isa hazretleri, hep yalan söylediğim içinaffedin. Söz veriyorum
bir daha olmayacak. Bugün benim doğum günüm ve
sizden bir kırmızı bisikletistiyorum'.
Çocuk yazmayı bırakır ve sonra mektubu yırtar atar.
Çünkü günahları o
kadarcık değildir. ikinci mektubu yazmaya karar verir.
'Mukaddes İsa hep yalan söylediğim ve annemi dinlemediğim için beni affedin.
Bu bir daha olmayacak. Söz veriyorum. Bu gün benim doğum günüm. Sizden bir kırmızı bisiklet istiyorum.'
Ve bu mektubu da yırtar, çünkü bunlarda işlediği bütün günahlar değildir.
Ve
başlar üçüncü mektuba. Yine olmaz ve afacan çocuk
başka bir yol denemek için annesinden izin alır ve kiliseye gider.
Bunu gören annesi çok sevinir ve yaramaz oğlunun akıllandığını sanar. Küçük çocuk kilisede küçük Meryem Ana heykelinin yanına gider ve sağa
sola baktıktan sonra onu çantasına koyar ve eve götürür.
Evde yine odasına çıkar ve İsa'ya son mektubunu yazar,
'Bana kırmızı bisikleti al. Anan elimde rehin.'