O KM GEYİKLER
bir zamanlar mutsuz bi ülkede mutsuz bi kral yaşarmış,kralın çok yeteneklı soytarıları ve hokkabazları varmış ama hiçbiri kralı mutlu edemiyomuş bi gün küçük bi çocuk kralın huzuruna çıkmış ve "ben sizi mutlu edebilirim" demiş.Kral buna pek gülmüş:sen mi beni mutlu edeceksin bu ufacık boyunla?" demiş ve çocuğu hemen saraydan attırmış .Aradan on yıl geçmiş .kralın mutsuzluğu hergün artıyormuş bir gece bir rüya görmüş.Rüyasında 10 yıl önceki o çocuk kralı mutlu ediyormuş.Kral buna anlam verememiş hemen genci saraya çağırtmış .genç demişki:sizi hala mutlu edebilirim kralım ama bana 3 tutam ökse otu gerekli demiş.Kralın adamları derhal ökse otunu getirmişler .Kral :hadi nasıl mutlu edeceksen et çabuk ol demiş. genç iki elini havaya kaldırıp birbirine çarpmış. O anda kral koca bi öküz oluvermiş .Genç ökse otunu da kralın burnuna sokuvermiş .Kralın adamları gencin üstüne yürümüş ve kralımızı geri getir diye bağırmışlar .Ancak öküz onların önünü kesmiş ve mutlu bi şekilde möööüüü demiş.kral mutlu olunca adamları da çocuğu bırakmışlar .o da gitmiş prenses elenorayla evlenmiş. onlar ermiş muradına biz çıkalım kerevetine
|