![]() |
|
|||||||
| Linux işletim sistemi Linux ile ilgili her tür sorun çözüm ve önerilerinizi burda paylaşalım. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
||||
|
Arkadaslar suse icin nvidia nin en son 7664 ekran karti driver i cikti bazı hos yenilikler bulunmakta , yenilikler sunlar * Added OpenGL 2.0 Support. * Added initial support for Xinerama + OpenGL * Added support for the EXT_framebuffer_object OpenGL extension. * Added NV-CONTROL support for manipulating DDC/CI settings * Added support for GPU clock manipulation * Added support for NVIDIA Quadro G-Sync. * Added support for GeForce 6200 AGP. * Improved DPMS behavior on flatpanels. * Removed support for legacy GPUs * Install NVIDIA OpenGL headers by default. Kurulum icin gerekenler 1) Kernel source yuklenmis ve derlenmis olmali. 2) Make ve gcc yuklu olmalı Kurulum 1)NVIDIA-Linux-x86-1.0-7664-pkg1.run bu paketi nvidia nın sitesinden cekin 2)Dosya yoneticisi yetkili kullanıcı modunda acin (root olarak) ve /etc dizinindeki inittab dosyasını yedek diye bi klasor acarak (etc dizini icinde) oraya kopyalayin ve geri cıkın.Herhangi bir metin editoru ile inittab dosyasini acin (etc deki yedekteki degil) ve su satiri bulun # The default runlevel is defined here id:5:initdefault: iste burda 5 olan rakami 3 yapin. Artik makineyi restart ettigimizde x gelmiyecek ve calisma duzeyi 3 e gecmis olacagiz. 3) root olarak sisteme kaydolun ve su komutlari girin (suse 9.2 ve 9.3 icin aynı komutlar gecerlidir.) modprobe agpgart sh NVIDIA-Linux-x86-1.0-7664-pkg1.run son komutu nereye download yaptiysaniz orda uygulayin 4)Sozlesmeyi kabul edip surekli yes diyerek kurulumu bitirin (kurulum sırasında nvidia baglanip biseyler cekebilir) 5)sax2 -m 0=nvidia komutu verin. Sax acilacak ve otomatik ayarlanmis ayarlari kabul ediyormusunuz dicek evet deyin. 6)Daha sonra /sbin/reboot komutu verin olmazsa (ekran karıncalanabilir http://mescafe.net/lapis/Smileys/default/grin.gif) reset e basin makine tekrar konsolda acilinca root olarak kaydolun ve son olarak etc/yedek klasorune gidin ve cp inittab ../ komutunu uygulayin boylece yedegini aldigimiz inittab geri gelecek. 7)/sbin/reboot komutu verin makine tekrar acilacak ve kde karsinizdaa!! baska bi ayara gerek yok opengl kullanima hazir ve yuklu.(3D destek) Wiki de [Bu Linki Görüntüleyebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. ] ([Bu Linki Görüntüleyebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. ]) |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|