Messenger ve Diğer Mesajlaşma ProgramlarıMessenger ve Diğer Mesajlaşma Programları hakkında herşey \ All the things about Messenger and all other chat programs
++Bir kimsenin yada bilgisayarin IP numarasini ogrenmek++
Bir kimsenin,sitenin yada bir bilgisayarin IP numarasini ogrenmek istediginizde asagidaki yontemi izleyin.
MS-DOS acin,
Herhangi bir sitenin IP numarasi icin:
C:windows>ping [Bu Linki Görüntüleyebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. ]
yazin.Karsiniza cikacaklar soyle birseydir:
Pinging [Bu Linki Görüntüleyebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. ] [216.115.108.245] with 32 bytes of data:
Request timed out.
Request timed out.
Request timed out.
Request timed out.
Yukarda gordugunuz bu ip 216.115.108.245 [Bu Linki Görüntüleyebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. ] sitesinin adresidir ( bu bir ornek gercekte bole bi site yok )
Eger bir bilgisayarin IP numarasini ogrenmek isterseniz ise aranizda o bilgisayarla LAN baglanti oldugundan emin olun ve MS-DOS da C:windows>ping comp1 yazin.
++ ICQ`da IP ogrenmek ++
ICQ`da birisinin IP numarasini ogrenmek isterseniz onunla mutlaka chat yapiyor olmalisiniz ( yani mesajlasiyor olmalisiniz ).Elemanla mesajlasirken ayni anda MS-DOS acin netstat -n yazin ve elemanin IP numarasi cikacaktir.
ornek:
Active Connections
Proto Local Address Foreign Address State
TCP 192.168.0.1:3537
203.195.136.156:2869 ESTABLISHED
Bu ornekte bu IP 192.168.0.1 sizin adresiniz, bu ise 203.195.136.156 elemanin IP sidir.
++ MSN ve Yahoo MESSENGER`da IP bulmak++
Bu messengerlarda karsidaki kisi ile chatlesirken netstat -n ile IP`sini goremessiniz elemanin.IP bulabilmek icin IP`sini bulmak istediginiz kisi ile sizin aranizda bir baglanti olmalidir.Bu baglantiyida DOSYA ALISVERISI seklinde kurarsiniz.Bunu SEND FILE ozelligi ile yapabilirsiniz.
ornegin resim tarzi birseyler gonderirsiniz yada siz ondan istersiniz.
o anda, dosya alisverisi sirasinda MS-DOS`da netstat -n yazin karsidaki kisinin IP numarasi cikacaktir/
ya kardeş onu geçelimde benim anlamadıgım bi şey var senin nickin predatöre filminin ama avatarında karanlıklar ülkesinin yani o zaman avatarınıda predatörünkini koysaydın bence güzel olurdu
ya kardeş onu geçelimde benim anlamadıgım bi şey var senin nickin predatöre filminin ama avatarında karanlıklar ülkesinin yani o zaman avatarınıda predatörünkini koysaydın bence güzel olurdu
evet öyle .. Ben bu nicki 7 yıldır kullanıyorum o yüzden değiştirmedim .. Daha sonra Kate'i gördüm .. Beğendim ve avatar yaptım .. yani iki filminde fanıyım diyelim ..