Abonem.COM Forumları  - Müzik, Kültür Sanat, Atatürk, Sağlık, Aşk, İslam, Güvenlik, Oyun, Spor, Donanım  

Geri git   Abonem.COM Forumları - Müzik, Kültür Sanat, Atatürk, Sağlık, Aşk, İslam, Güvenlik, Oyun, Spor, Donanım > Müzik \ Music > Müzik Haber \ Music News
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et

Müzik Haber \ Music News Müzik ile ilgili yapılan yorumlar, haberler, eleştiriler...

LinkBack Seçenekler Stil
  #21 (permalink)  
Alt 07-12-2007, 09:33
eLa_GözLüM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Aşk ve Sevgi Dolu

Tecrübe Puanı: 74
eLa_GözLüM seni sevmeyen ölsün.eLa_GözLüM seni sevmeyen ölsün.eLa_GözLüM seni sevmeyen ölsün.eLa_GözLüM seni sevmeyen ölsün.
Standart Kutsi: "Aynı Şehirde Nefes Almak Bile Bana Yetiyor"

Kutsi: "Aynı Şehirde Nefes Almak Bile Bana Yetiyor"

Romantik müziğin prensi Kutsi, merakla beklenen 3. albümünü müzik marketlere sundu. "Aynı Şehirde Nefes Almak Bile Bana Yetiyor" adını taşıyan bu yapıt, tamamen canlı enstrüman kayıtlarından oluşuyor.. Sezen Aksu, Ajda Pekkan , Nilüfer gibi starların özlenen nostaljik albümlerindeki lezzetin canlı kayıtlarla yakalandığı bu yapıt, makineleşmiş mekanik müziğe savaş açıyor...
Bilgisayarlı alt yapılardan uzak hazırlanan bu albüm, müzikseverlerin özlediği kaliteli müzik anlayışını geri getiriyor.. 16 şarkıdan oluşan albümde KUTSİ imzalı 10 şarkı bulunuyor.. Osman İşmen aranjelerinden oluşan albümün klip şarkısı ise "Hediyem Olsun" adlı Aliço imzalı şarkı... Albümün büyük sürprizi ise yıllar önce Cengiz Kurtoğlu'nun sesinden büyük beğeni kazanan "Duvardaki Resim" adlı şarkının Kutsi ve Cengiz Kurtoğlu tarafından düet yapılarak seslendirilmesi...
  #22 (permalink)  
Alt 07-12-2007, 09:34
Aşk ve Sevgi Dolu

eLa_GözLüM seni sevmeyen ölsün.eLa_GözLüM seni sevmeyen ölsün.eLa_GözLüM seni sevmeyen ölsün.eLa_GözLüM seni sevmeyen ölsün.
Standart Bedük "EVEN BETTER- ÇOK KİŞİLİKLİ GÖSTERİ"

Bedük "EVEN BETTER- ÇOK KİŞİLİKLİ GÖSTERİ"

2004'te "Son sigaramsın, veremem ellere, ne bana yar olursun, ne de yaban ellere" sözlü "Son Sigaram" isimli şarkısıyla iyi çıkış yapan Serhat, "Bedük" ismiyle yeni albümü "Even Better - Çok Kişilikli Gösteri"yi Seyhan Müzik etiketiyle müzik marketlere sundu...
Dünya standartlarında hazırlanmış olan dans albümü dokuz İngilizce, dört Türkçe ve iki remix'ten oluşuyor. Şarkıların sözü ve bestesi Bedük'e ait, masteringleri ise Çağlar Türkmen tarafından Sestrem stüdyolarında yapıldı.
Albümün ilk klibi albümdeki bir çok hit parça arasından ve uzun tartışmalardan sonra "MY Woman" adlı parçaya çekildi. Miller Music Factory'in sponsorluğunda çekilen klibin yönetmeni Hayal Mahsulleri Ofisin'den Murat Küçük. Bir çok görsele yer verilen klipte profesyonel dansçılar yer aldı ve klip animasyonlarla beraber 18 günde tamamlandı.
  #23 (permalink)  
Alt 07-12-2007, 09:34
Aşk ve Sevgi Dolu

Standart "Bir Başkadır" Ayten Alpman

"Bir Başkadır" Ayten Alpman

28 yıl aradan sonra yeniden stüdyoya giren Ayten Alpman, "Bir Başkadır Ayten Alpman" adlı albümünü müzik marketlere sunuyor. Son plak kaydı için 1979'da stüdyoya girmiş olan Ayten Alpman, 2007 tarihli yeni albümünde Türk popunun dünü ve bugününden seçilmiş 10 şarkıyı kendine has yoruladı.
Serdar Ortaç'ın seslendirdiği "Yaz Yağmuru" , Nilüfer'in ilk bestesi olan "Erkekler Ağlamaz", Şanar Yurdatapan'ın "Arkadaş" şarkısı bu albümün süprizlerinden. Ossi Müzik tarafından yayınlanan albümün prodüktörlüğünü Hakan Eren yapıyor.
Yaklaşık 30 yıl sonra ilk kez yeniden stüdyoya giren ve daha önce hiç seslendirmediği türde şarkılar söyleyen Ayten Alpman iki binli yıllara da damgasını vurmaya hazırlanıyor. "Memleketim" , "Tek Başına" , "Ben Böyleyim" ve "Ben Varım" gibi unutulmaz şarkılarla dolu Ayten Alpman kariyerine yepyeni şarkılar ekleniyor...
  #24 (permalink)  
Alt 07-12-2007, 09:35
Aşk ve Sevgi Dolu

Standart Onno Tunç anısına: "Onno Tunç Şarkıları"

Onno Tunç anısına: "Onno Tunç Şarkıları"

Şarkılarıyla milyonları büyüleyen Onnu Tunç anısına birçok sanatçı bir araya geldi. Hazırlıkları uzun bir zamandır devam eden albümde Sezen Aksu, Ajda Pekkan, Nükhet Duru, Zerrin Özer, Nilüfer gibi müziğin devleriyle Şebnem Ferah, Sertab Erener, Levent Yüksel, Mor ve Ötesi, Ceza, Emre Altuğ, Aşkın Nur Yengi, Hüsnü Şenlendirici ve Aylin Aslım Türk Pop müziğinin en büyük besteci ve aranjörlerinden Onno Tunç'un şarkılarını seslendirdi. Albüm Doublemoon etiketiyle yayınlandı...
Albüm içeriği:
01 - Sezen Aksu - Yine Yeni Yeniden
02 - Ceza - Şinanay
03 - Mor ve Ötesi - 1945
04 - Nükhet Duru - Seninle
05 - Emre Altuğ - Haydi Gel Benimle Ol
06 - Sertab Erener & Tuluğ Tırpan - Sen Ağlama
07 - Şebnem Ferah - Ünzile
08 - Aylin Aslım - Bir Çocuk Sevdim
09 - Levent Yüksel & Murat Uncuoğlu - Sultan Süleyman
10 - Ajda Pekkan - Dokun Bana
11 - Nilüfer - Tutsak
12 - Zerrin Özer - Hep Bana
13 - Hüsnü Şenlendirici - Yalnızca Sitem
POP MÜZİKTE BİR DÖNEME DAMGASINI VURDU

1948 İstanbul doğumlu Onno Tunç, Türk pop müziğinde besteci, aranjör ve prodüktör olarak gelmiş geçmiş en önemli müzik adamlarından biri olarak kabul ediliyor. Özellikle 1980 sonrası Sezen Aksu ile birlikte çıktığı müzikal yolculuk, Türk pop müziğinde pek çok açıdan öncü, yenilikçi bir dönem olarak adlandırılıyor. Sertab Erener, Levent Yüksel, Aşkın Nur Yengi, Harun Kolçak, Göksel gibi genç isimlerin Türkpop müziğine kazandırılmasında da büyük rol oynadı. Kariyeri boyunca Nilüfer, Zerrin Özer, Nükhet Duru, Zuhal Olcay, Ayşegül Aldinç, MFÖ, Bülent Ortaçgil gibi Türk müziğinin dev isimleriyle çalıştı. Yaptığı düzenlemelerdeki armoniler, orkestralama tekniği ve yakaladığı sound ile Türkiye'deki pek çok müzisyen tarafından hálá hayranlıkla izleniyor. Onno Tunç, 1996'da bir uçak kazasında hayatını kaybetti.
KİM NE DEDİ?

SERTAB ERENER: Tanışmamız benim konservatuvarda okuduğum dönemlere denk geliyor. Okurken para kazanmak için reklam müzikleri seslendirip, çeşitli albümlere vokal yapardık. Bir gece Sezen Aksu'yla benim caz söylediğim mekana yemeğe gelmişlerdi. Benim için onunla çalışmak çok önemliydi. Türkiye'nin gelmiş geçmiş en iyi müzisyenlerinden biri olduğunu düşünüyorum. Onunla beraber çalışmak, sahne performansları yapmak benim kariyerim için müthiş bir deney oldu. Bu ülkede iyi müzisyen çok az yetişiyor. Onun kaybını da çok yakından yaşadım. O dönem Levent Yüksel'le ikimizi pilot olmaya teşvik edip, uçuş okuluna kaydolmamızı sağlamıştı. Birlikte uçuşlara giderdik. Bir tek, o kazanın olduğu gün gitmemiştik biz Levent'le. Kaza haberini aldığımızda sarsıldık. Onno'yu her zaman büyük sevgiyle ve gülümseyerek hatırlıyorum. Çok eğlenceli, esprili bir adamdı. Kontrbas'ı onun için çok değerliydi. "Evim yansın, ona bir şey olmasın" der, kontrbasına sarılır, onu severdi. Reklam müziği seslendirdiğimiz zamanlar, bize önce alacağımız paraları gösterir, masaya koyar, "Hadi bakalım, paralar burada, mikrofon sizde" derdi.
LEVENT YÜKSEL: Müthiş bir şeydi Onno'yla çalışmak. O, Türkiye'nin gelmiş geçmiş en iyi basçısıdır. Onun yüzde 1'i kadar olabilsem, muhteşem bir müzisyen olurum diye düşünüyorum. Hiç unutmam bir yerde karşılaşmıştık. Ertesi gün bir reklam müziği seslendirme işi olduğunu ve beni de istediğini söyledi. Ben de nasıl bir şey yazdın diye sordum. Gayet soğukkanlı bir şekilde "Henüz bestelemedim" dedi. Ertesi gün gittiğimde çok güzel bir şarkı vardı ortada. Müzisyenliğinin yanı sıra çok da iyi kalpli ve sevgi dolu bir adamdı.
ŞEBNEM FERAH: Bu albüm için onlarca güzel şarkı arasından bir seçim yapmaya çalışırken şunu bir kez daha fark ettim: Onno Tunç, ülkemizde üretilen müziğin büyük bir dönemine, hem müzikal hem de duygusal zenginliğiyle yön vermiş, ömür boyu dinlemekten vazgeçemeyeceğimiz güzel şarkılar üreterek her birimizin hayatına temas etmiş. O yüzden bu albümde olmaktan büyük heyecan duydum.
MOR VE ÖTESİ: Mesleksiz yığınların, kızgın homurtusunun bütün güzel sesleri bastırmaya yeltendiği bu yerde, hayatını güzel seslere adamış bir insanın ne kadar büyük bir fark yaratabileceğini gösteren alçakgönüllü bir kahramandı. Anısı önünde saygıyla eğiliyoruz. Bizim bu albümde söylediğimiz 1945 şarkısı, birçok Onno Tunç şarkısı gibi çocuk yaşlarımızda fark etmeden içimize girmiş ve oraya silinmemek üzere yerleşmiş şarkılardan.
AYLİN ASLIM: O, Türk popunun maestrosuydu. Türkçe sözlü Amerikan popunun değil, kesinlikle "buralı" şarkıların, seslerin yaratıcısıydı. Bence Türk popunu, Onno Tunç'tan önce ve sonra olarak çok net ayırabiliriz. Bir Çocuk Sevdim, benim en etkilendiğim Sezen Aksu albümünde yer alan bir şarkı. Orjinal düzenlemesi beklenmedik ve ihtişamlıydı. Biz de Hayko Cepkin'le düzenlemede başka yollar bulmak için epey uğraştık.
  #25 (permalink)  
Alt 07-12-2007, 09:35
Aşk ve Sevgi Dolu

Standart Objektif: "Sokağın Sesi"

Objektif, yedi yıl aradan sonra yeni albümü "Sokağın Sesi"ni, AĞDAŞ Müzik Yapım etiketiyle müzikseverlerin beğenisine sunuyor. Yönetmenliğini Serdar Seki'nin üstlendiği ilk video klip parçası "Cansuyu" beyazcamda rockseverlerle buluşuyor. Hepsi yeni 11 parçadan oluşan albümde söz ve bestelerin tamamı Vecdi Yücalan'a ait.
  #26 (permalink)  
Alt 07-13-2007, 13:52
Aşk ve Sevgi Dolu

Standart Betül Demir Remix

Betül Demir Remix

Önceki sene müzik severlerin karşısına ilk albümü "Ayrılığın El Kitabı" ile çıkan Betül Demir, gerek video klibi, gerekse eşsiz sesiyle bu yaza da bomba gibi giriş yapmaya hazırlanıyor. Uzun süredir yeni albüm hazırlığında olan Betül Demir, "Betül Demir Remix" albümünün çalışmaları aşamasında Sezen Aksu'dan gelen haber ile çok keyifli günler yaşadı. Sezen Aksu, Betül Demir'in sesini ve yorumunu çok beğendiği için yıllar önce Aşkın Nur Yengi'ye okuttuğu "Başka Birşey" şarkısını verdi.
Sezen Aksu, şarkısını büyük bir gururla seslendirdiğini söyleyen Betül Demir, "Bu benim için büyük bir gururdur. Çok heyecanlıyım. Sezen Hanım şarkıyı benim yorumumla da çok beğendi" diyor. Albümünde Sezen Aksu'nun şarkısının dışında kendi şarkılarını da seslendiren Betül Demir, Murat Güneş, Sude Bilge Demir, Aysel Gürel şarkıları da okuyor.
Hacı Mustafa Ceceli, Caner Tepecik, Barış Gönen ve Can Tosun'un düzenlemelerini yaptığı "Betül Demir Remix" albümünün ilk klibi Digital Sanatlar, Mustafa Uslu tarafından çekildi. İddialı şarkılar yaptığını ve müzik dünyasını harekete geçireceğini söyleyen Betül Demir, "Son günler de çok çirkin tartışmalar yaşanıyor. Ben bunların içine girmeyeceğim. Ben ne bakkal ne de market müziği yapıyorum. Bu kavga modası artık çok demode. Ben çok iyi şarkılar yapıyor ve çok iyi şarkı söylüyorum. Herkesle her koşulda, özellikle de şarkı söylemek konusunda yarışabilirim. Ben işimi yapıyorum. Herkes de işini yapsın lütfen" diyerek meydan okuyor...
  #27 (permalink)  
Alt 07-30-2007, 18:51
Aşk ve Sevgi Dolu

Standart Zeynep uzun süren sessizliğini bozuyor!

Zeynep uzun süren sessizliğini bozuyor!

ZEYNEP - YIKIL

Uzun süredir albüm çalışmalarına ara veren ZEYNEP, suskunluğunu "YIKIL" adlı albümüyle bozuyor. Dört senelik ayrılık, bomba gibi bir yapıt olan "YIKIL" ile sona eriyor. Bugüne kadar; "İnadı Bırak(Memedim), Dudaklarımda Sevdan, İlk Aşk - Adamım, Halalzade, Kork Benden ve Kara Kaplı Kitap" isimlerini taşıyan 6 albüme imza atan Zeynep, müzik kariyerinin 7. albümü ile; hala aradığı taze kanı bulamayan müzik piyasasını sallamaya geliyor...
Uzun uğraşlar ve 4 yıllık emeğin ürünü olan "YIKIL" 10 şarkıdan oluşuyor.Albüme adını veren ve aynı zamanda albümün çıkış şarkısı olan "Yıkıl" sözleri Mehmet Tokat'a ait, bir Zeynep bestesi. Amerikalı siyahi şarkıcı Michael Ameer ile birlikte düet olarak yorumlanan şarkı, hem farklı tarzıyla hem de MTV formatıyla çekilen video klibiyle hafızalara kazınmaya aday. Harun Bal tarafından çekilen klibin en önemli özelliği ise, dünyaca ünlü starların koreografisini yapan Dima Jones'un klipte dansçı olarak yer alarak klip koreografisine imza atması. Klipte ayrıca, tiyatro sanatçısı Dalma Özen de yer alıyor. Sevilen oyuncu, şarkı sözlerini adeta yaşadığı tiyatral performansıyla klip de dikkat çeken bir başka öğeyi oluşturuyor.
Albümde ayrıca; genç ve başarılı besteci Nezih Üçler'e ait "Yana Yakıla, Bana da Sıra Gelecek, Cennetten Kovuldum ve Süslü Tuzak" adlarını taşıyan dört adet şarkı bulunuyor. Albümdeki diğer eserler ise, Osman Kasap'a ait; "Bye Bye ve Af Yok!", Sözleri Cüneyt Çakım'a ait olan "Yirmisinde İhtiyar" Yunanistan müzik listelerinde oldukça beğeni kazanan bir Yunan bestesi... Gökmen Adıgüzel'e ait "Denize Düşen Yılana Sarılırmış" ve "Göz Göre Göre" albümdeki diğer eserler. Zeynep'in sesi ve eşsiz yorumuyla can bulan 10 adet şarkıdan oluşan albüm, sanatçının kariyerindeki olgunluk çağını yansıtıyor.. Bu albümde, besteci kimliğini, genç yeteneklere yol açmak adına geri planda tutan sanatçı, 2007 yazına damgasını vurmaya hazırlanıyor...
  #28 (permalink)  
Alt 07-30-2007, 18:51
Aşk ve Sevgi Dolu

Standart Berksan'dan yeni albüm: "Bay Bay"

Berksan'dan yeni albüm: "Bay Bay"

"Öpüşelim mi" isimli albümü ile geçtiğimiz yaz adından sıkça sözettiren Berksan, "Bay Bay" isimli yeni albümüyle müzik marketlerde yerini aldı. 12 şarkıya yer verilen albümdeki tüm söz ve müzikler Berksan'a ait. Albümün ilk klip şarkısı Türkiye'de ilk defa 50 ulusal radyo dj’nin seçimiyle "Bay Bay"a Mustafa Uslu tarafından çekildi...
"Bay Bay, Susma, Neden, Yabancı, Pardon, Yalancı Yaz" adlı şarkıların aranjeleri albümün prodüktörlüğünü de üstlenen Mehmethan'a , "Yağlı Boya, İzin Ver" adlı şarkılar Ozan Çolakoğlu "Kıvır, Ucuz, Şehirde Ayrılık Var" isimli şarkıların aranjeleri ise Mustafa Ceceli'ye ait. "Otomatik" isimli şarkının aranjesi Berksan’ın kardeşi Turaç Berkay Özer’e ait.
Yapımcılığını Şimdi Reklamlar'ın üstlendiği albümün dağıtımı ise Seyhan Müzik tarafından yapılıyor.
  #29 (permalink)  
Alt 07-30-2007, 18:52
Aşk ve Sevgi Dolu

Standart Gökhan Özen'den yeni albüm: "Resimler ve Hayaller"

Gökhan Özen'den yeni albüm: "Resimler ve Hayaller"

Türk Pop Müziği'nin sevilen ismi Gökhan Özen 3 yıl aradan sonra hazırladığı "Resimler Ve Hayaller" isimli yeni albümüyle 30 Temmuz'da müzik marketlerde yerini alıyor. Toplam 14 şarkının yer aldığı albümdeki tüm söz ve müzikler Gökhan Özen'e ait. Yeni albümüyle çok iddialı olduğunu belirten Gökhan Özen albümün ilk klibini "Tövbeliyim" isimli şarkısına çekti. Klipte sanatçıya Çek manken eşlik etti...
  #30 (permalink)  
Alt 07-30-2007, 18:54
Aşk ve Sevgi Dolu

Standart Ekin ve Soca'dan "Damat"

Ekin ve Soca'dan "Damat"

"Shakaron" şarkısıyla dünyaca tanınan ve 8 milyon CD satan Soca Boys, ünlü türkücü Ekin'le birlikte ilginç bir çalışmaya imza attı. Kumburgaz'da aynı sahneyi paylaştıkları bir konser sırasında tanışan ikili, göçmenlerin türküsü olarak bilinen "Damat" şarkısında düet yaptı. Aynı şarkıya bir Türkçe bir de İngilizce sözler yazan ikili, çektikleri kliple de büyük ilgi görüyor. Klipte şarkının sözlerini Türkçe seslendiren Soca Boys, farklı şiveleriyle de klibe ve şarkıya renk katıyor...

Seçenekler
Stil