![]() |
|
|||||||
| Müzik Haber \ Music News Müzik ile ilgili yapılan yorumlar, haberler, eleştiriler... |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
||||
|
Sibel Can'ın yeni albümü: "Akşam Sefası" Sibel Can'ın yeni albümü "Akşam Sefası" müzik marketlerde yerini alıyor. Sanatçı Tarkan, Serdar Ortaç ve Sezen Aksu'dan beste desteği aldı ve 12 şarkılık albümü için en ufak bir tiraj kaygısı taşımadığını söyledi. Tarkan'la düet yaptığı "Çakmak Çakmak"ı ise albümünün çıkış şarkısı olarak belirledi. "Akşam Sefası" adlı yeni albümünü hazırlarken 550 şarkı arasından seçim yaptıklarını söyleyen Can, "Bir yıl süren yoğun çalışma tempomuz sırasında hiçbir zaman ticari kaygı gütmedik. Selim Çaldıran yönetmenliğinde arşivlik bir albüm hazırladık." dedi. Sibel Can, artık kilo alma ya da verme konularıyla gündeme gelmek istemediğini belirterek şunları söyledi: "Artık bunları aştım. Sesim ve şarkılarımın daha önemli olduğunu düşünüyorum. Kilo değil şarkıların konuşulduğu bir dönemdeyim. Öyle olması da gerekiyor."
||||
|
YAKUP'un ikinci albümü KAOS yayında! Kayıtları Seattle'da yapılan bu albüm, batılı rock müziğin en güncel seslerini yansıtmaktadır. YAKUP günümüz Türk rock çizgisinden farklı bir yaklaşımla, rock müziğin temellerini atan The Beatles, Led Zeppelin, The Who gibi grupların anlatmak istediklerini bu albümde modern bir ses ve aranjman anlayışıyla hayata geçirdi... Kendi sözleriyle YAKUP bu albümü "klasik rock anlayışının Seattle perspektifi ile sunumu" şeklinde özetliyor. "Paran Yok", politika ve sosyal konulari işlerken "Bilmece", "Tek Dostun Var", "Şehir Modu" bireysel ve toplumsal psikolojik temalara değiniyor. Öte yandan "Alıştım Tarzına" daki seks ve "Platonik" teki romantizm ve tema çeşitliliği, YAKUP'un değişik renklerini dinleyiciye sunuyor. Albümdeki beste ve sözlerin tamamı Yakup Trana'ya ait. YAKUP, ikinci albümüyle Türkiye de gerçek rock müziğini temsil eden bir çalisma yaptığını ispatlamakta... KAOS [Bu Linki Görüntüleyebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. ] web adresinden tüm dünya dinleyicilerine ücretsiz olarak ulaştırılmaktadır.
||||
|
Umut Akyürek: "Başka Söz Söylemem" Türk Sanat Müziği'nin başarılı yorumcusu Umut Akyürek, "Başka Söz Söylemem" isimli yeni albümünü tamamladı. Yeni albümüyle yıllara damgasını vuracağını söyleyen Umut Akyürek, müzikalitesinden ödün vermemek için kendi albümünü bankadan çektiği krediyle finanse ettiğini söyledi: "Bu bir deneme albümü falan değil. Türk müziği benim baş koyduğum bir yol. 50 bin dolar bankadan kredi aldım ve bu albümü yaptım. Dinleyenler çok iyi biliyor, 2003 yılında, tamamı TRT repertuvarından oluşan bir albüm yapmıştım. O zaman da büyük bir riskti, çünkü 30-40 yıldır Klasik Türk Müziği konusunda bir çalışma yoktu. Yeni albümümde yine Türk Müziği var. Aynı anda çaldık ve okuduk..."
||||
|
Emre Altuğ uzun süredir beklenen yeni albümü "Kişiye Özel" ile müzik marketlerde yerini alıyor. 5. albümünde Emre Altuğ ilk defa hem prodüktör ve müzik direktörü, hem de söz yazarı-besteci kimliği ile ön plana çıkıyor. Bu yazın albümü olacak albümde sözü ve bestesi Emre Altuğ'a ait toplam 7 şarkı yer alıyor... Prodüktörlüğünü ve müzik direktörlüğünü Emre Altuğ, aranjörlügünü ise Hacı Mustafa Ceceli'nin üstlendiği "Kişiye Özel" isimli albümde dünyaca ünlü müzisyen Dave Weckl da davul çaldı. Albümün mastering ise Santana Moroon 5 gibi dünyaca ünlü müzisyenlerin çalıştığı Los Angelas'ta bulunan Sterling Saund Studio'da gerçekleştirildi... "Kişiye Özel" şarkı listesi: Emre Altuğ - Hoşgeldin Emre Altuğ - Kapış Kapış Emre Altuğ - Kişiye Özel Emre Altuğ - Neyleyim Emre Altuğ - Ortam İnsanı Emre Altuğ - Seni Kaybettim Emre Altuğ - Senin Tenin Senin Emre Altuğ - Sevişme Onlarla Emre Altuğ - Şans Emre Altuğ - Şenlik Tadında
||||
|
Ve Gülşen'in yeni albümü müzik marketlerde: "Mucize" Gülşen "Mucize" isimli albümüyle müzik marketlerde yerini aldı. Üçüncü Göz etiketiyle sunulan albümde "Adı Aşk Sebebimin", "3 Dakikada 3 Paralık", "Mucize", "Anlayacaksın", "Ben, Güneş, Yıldızlar", "Önce Sen Sev", "Hesabı Tez Sorulmalı" ve "Üç Gün Sürmüş" isimli şarkılar ayrıca "Adı Aşk Sebebimin" ve "Anlayacaksın" isimli şarkıların akustik versiyonları ve Megamix yer alıyor...
||||
|
Petek Dinçöz'den yeni albüm: "Yolun Açık Olsun" Petek Dinçöz'ün "Yolun Açık Olsun" isimli yeni albümü Erol Köse imzasıyla önümüzdeki hafta müzik marketlerde yerini alacak. Daha önce 6 albüm çıkaran Petek Dinçöz, yeni albümüyle yine iddialı. Petek Dinçöz, albüme farklı bir çıkış hazırladıklarını belirterek, "İki hızlı şarkıyla, iki kliple birden çıkıyoruz. Sen Kralsan Ben Neyim ve Yolun Açık Olsun. Tam yaz şarkıları..." dedi. Özellikle de slow şarkılardaki performansıyla dikkatleri üzerine çeken Petek Dinçöz, bu seviyeye varmasındaki en büyük nedenin, orkestra şefi Selçuk Tekay olduğunu belirtti. Tekay da "Zaten Petek'de önemli bir alt yapı vardı. Şimdi onu iyi, eğitimli ve önemli bir hale getirmeyi başardık. Ben kendisini kutluyorum. Böyle çalışkan bir solist görmedim" dedi.Şarkı Listesi: 1. Sen Kralsan Ben Neyim? 2. Kadın mıyım Dadın mı? 3. Yerimde Sen Olsan 4. Yolun Açık Olsun 5. O Gözlerin Benim Hakkım ( Yaralıyım Yaralı ) 6. İstanbul'u Sana Dar Ederim 7. Bay Bay ( Şimdi Aşklar Lay Lay ) 8. Gözümden Düştüğün Yerde Kalırsın 9. Ölümsüz Aşklar Sineması 10. Aşk Yüzünden
||||
|
Özcan Deniz'den yeni albüm: "Hediye" Özcan Deniz, "Hediye" isimli son albümüyle müzik marketlerde yerini aldı. Albümün yapımcılığını DNZ Prodüksiyon, dağıtımını ise DMC üstlendi. Sanatçının dokuzuncu albümü olan "Hediye" yine Sezen Aksu ile Nazan Öncel'i buluşturdu... Uzun süredir hazırladığı "Hediye" adlı albümünü tamamlamanın mutluluğunu yaşayan, Nazan Öncel ve Sezen Aksu'nun yanı sıra kendi bestelerine de yer verdiği bu albüm üzerinde iki yıldır çalıştığını söyleyen Deniz, albümünün dağıtımı için DMC'yle anlaştı. Niran Ünsal, Seda Akay, Halil Koçak ve Sezai Paracıkoğlu'nun bestelerinin de yer aldığı albümüne çok güvendiğini söyleyen Özcan Deniz, albüm fotoğrafları için de Nihat Odabaşı'nın objektifinin karşısına çıktı. Albümündeki her şarkının dillere düşeceğini de belirten Deniz, Nazan Öncel'in "Bir Dudaktan, Bir Yanaktan, Bir Gıdıktan" adlı bestesini çıkış şarkısı olarak seçti...
||||
|
Özge Fışkın "Kilitler" Özge Fışkın'ın ilk albümü "Kilitler" Cenk Eroğlu prodüktörlüğünde 9 ay süren bir stüdyo çalışmasından sonra tamamlandı. Albümde yer alan şarkıların bir çoğunun söz ve bestesi Özge Fışkın'a ait. Levent Yüksel'in müzik direktörlüğünü üstlendiği albümde yer alan şarkıların düzenlemeleri Cenk Eroğlu tarafından yapıldı. Cenk Eroğlu, Levent Yüksel, Pat Mastelotto, Nurkan Renda, Ete Kurttekin gibi müzisyenlerin yer aldığı Özge Fışkın'ın ilk albümü "Kilitler" İD etiketi ile müzik marketlerde yerini aldı. Albümün çıkış şarkısı sözü Özge Fışkın'a, müziği Cenk Eroğlu'na ait olan "Bıraktım". "Kilitler" albümünün iddialı şarkılarından biri de Özge Fışkın & Levent Yüksel düeti olan "Unutulurmuş" şarkısı... Şarkı listesi: Özge Fışkın - 01 - Bıraktım Özge Fışkın - 02 - Neşter Özge Fışkın - 03 - Ölümsüz Özge Fışkın - 04 - Sonra Özge Fışkın - 05 - Unutulurmuş Özge Fışkın - 06 - Mucize Özge Fışkın - 07- Bahçe Özge Fışkın - 08 - Çok Özge Fışkın - 09 - Kilitler Özge Fışkın - 10 - Kalbinden Vursun
||||
|
Son albümü "Kusursuz 19" ile sayısız ödül alarak büyük bir başarıya imza atan Demet Akalın, yaz için hayranlarına sürpriz bir single albüm hazırladı. "Tatil" isimli single albüm Seyhan Müzik etiketiyle müzik marketlerde yerini alacak. Demet Akalın albümle ilgili olarak "Aslında ben albüm çıkarmayı düşünmüyordum. En azından yazı geçirmek istedim. Fakat o kadar çok email aldım ki, insanlar benden mutlaka birşeyler bekliyorlar. "Tatil" şarkısını dinlediğim zaman, single yapmaya karar verdim. Aslında bu olay plak şirketleri için çok büyük bir risk ama Bülent Seyhan sırf benim için bu olaya gözü kapalı girdi."
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|
Arama - Toplist - Sohbet - Chat - muhabbet