Baykal: Zeki Sezer’e güveniyorum
CHP lideri Baykal, partisinin DSP ile seçim işbirliği konusundaki görüşlerini aktardı.
Partisinin grup toplantısında konuşan Baykal, “Bize ‘birleşme değil, seçim işbirliği istiyoruz’ dediler. Tamam dedik. Parti meclisimiz işbirliğini oybirliğiyle kabul etti. DSP’yi bir kardeş parti olarak görüyoruz. Zeki Sezer’e güveniyorum, çabasını başarıyla noktalayacak” dedi.
Deniz Baykal, DSP ile seçim işbirliği konusunda şu aşamada bir şey söyleyemeyeceğini belirterek “Onu ne yazık ki ben söyleme konumunda değilim. İki siyasi parti arasında gerçek birleşme, her iki partinin aynı çatı altında birleşmesidir. Dünyanın gerçeği olan budur, samimi olan budur. Kutluyorum sağdaki iki partiyi. Nasıl yaptılar? Her iki parti de aynı çatı altında birleşmeyi içlerine sindirdiler. Helal olsun onlara. Bizim de yapmamız gerek” dedi.
DSP’de direnç gördüğünü belirten Baykal “Gördüm ki kardeş partimiz böyle bir birleşmeyi içine sindiremiyor. Böyle bir birleşmeyi kendi partisinin değerlerine olan saygılarından olabilir. Duygusal direnişten de kaynaklanıyor olabilir. Eğer öyleyse mutlaka aşılması lazım. Biz öyle düşündük, çaresini aramak için girişimler yaptık. CHP’yi Ecevit’le de birleştirmek isteriz. Gerekirse tek çatı altında DSP’nin simgesi güvercini CHP’nin oklarının yanına yerleştiririz dedik. Hayır dediler. ‘Birleşme değil seçim işbirliği istiyoruz’ dediler. Tamam dedik. Parti meclisimiz işbirliğini oybirliğiyle kabul etti. DSP’yi bir kardeş parti olarak görüyoruz. Zeki Sezer’e güveniyorum, çabasını başarıyla noktalayacak” dedi.
İşbirliği konusunda samimi olduklarını anlatan baykal “DSP’ye husumet, düşmanlık telkin etmek bizim aklımızdan geçmez. Biz samimiyiz. Sosyal demokratlar birleşsin, bütünleşsin istiyoruz. Ecevit’i kendi liderimiz olarak görüyoruz. Toplum bu işbirliğinin sağlanmasını bekliyor” dedi.
|