Abonem.COM Forumları  - Müzik, Kültür Sanat, Atatürk, Sağlık, Aşk, İslam, Güvenlik, Oyun, Spor, Donanım  

Geri git   Abonem.COM Forumları - Müzik, Kültür Sanat, Atatürk, Sağlık, Aşk, İslam, Güvenlik, Oyun, Spor, Donanım > Genel Haberler > Politika - Siyaset \ Politics -Diplomacy
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et

Politika - Siyaset \ Politics -Diplomacy Politikayla ilgili bütün başlıklar ve düşünceleriniz için bu forumu seçin... \ All headlines about politics and for your idea choose this forum

LinkBack Seçenekler Stil
  #1 (permalink)  
Alt 06-22-2007, 09:56
Julio_Iglesias - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Forum Sahibi | Forum Genel Yöneticisi | Administrator ||||| ~ O Şimdi Asker ~ 1988/2 ~ |||||

Tecrübe Puanı: 3756
Julio_Iglesias Site YöneticisiJulio_Iglesias Site YöneticisiJulio_Iglesias Site YöneticisiJulio_Iglesias Site YöneticisiJulio_Iglesias Site YöneticisiJulio_Iglesias Site YöneticisiJulio_Iglesias Site YöneticisiJulio_Iglesias Site YöneticisiJulio_Iglesias Site YöneticisiJulio_Iglesias Site YöneticisiJulio_Iglesias Site Yöneticisi
Julio_Iglesias - MSN üzeri Mesaj gönder
Standart ‘Eski Ülkücüler kardeşim, ama size acıyorum’

‘Eski Ülkücüler kardeşim, ama size acıyorum’

Manisa’daki şehit cenazesinde protesto edilen Arınç, yine Manisa’da sitem etti: 80 öncesi Ülkü Ocakları’nda yer alanların hepsi kardeşim. Onların avukatlığını da yaptım. Ama bugün, onların yerine gelen, yaşça küçük olanları tanıyamıyorum, sadece acıyorum.

TBMM Başkanı Bülent Arınç, memleketi Manisa’da katıldığı şehit cenazesinde kendisini protesto edenlere, bugün yine Manisa’da sert çıktı. Arınç, 1980 öncesinde Ülkü Ocakları’nda olanlara “Hepiniz kardeşimsiniz” diye seslendi, “bugün onların yerine gelenlere ise sadece acıdığını” ifade etti.

AK Parti’nin Manisa’da birinci sıra adayı olan Arınç, milletvekili adaylarının tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, sözü şehit cenazesinde kendisine yöneltilen protestoya getirdi. Arınç, şöyle dedi:

“Hiç kimse şehitliğin anlamını bizden daha iyi bilemez. Onlar, ebediyen diridirler ve hiç ölmemişlerdir. Ve Allah şehitliği hepimize nasip etsin. Bugün artık milliyetçilik lafla değil! Negatif milliyetçiliğe hayır!”

HAİN DEMEYE DİLİNİZ NASIL VARIYOR?
“1980 öncesi Ülkü Ocakları’nda yer alanların hepsinin kendisinin kardeşi olduğunu ve 12 Eylül sonrası bunlardan 41’inin avukatlığını yaptığını” belirten Arınç, “bu insanların hepsinin bugün vatanını seven insanlar olduğunu” belirterek şöyle devam etti:
“25 yıl öncesinde vatan ve millet için sevdalı olduklarını söyleyenlerin yerine gelenlere bir bakınız lütfen. Sadece bağırmak ve çağırmak, sadece hakaret etmek birileri için sermaye haline gelmişse, onlar için sadece acırım. 50 senesini Manisa’da geçirmiş ve hayatının her sahnesi milletinin önünde şahadetle tespit edilmiş bir insana ‘hain’ demeye nasıl diliniz varıyor sizin?

70 MİLYONDA 70 KİŞİSİNİZ, ACIYORUM
Hain diyecekseniz, bu tarihin, bu ülkenin geçmişine şöyle bir bakın ve hala sayıları çok az olsa bile, ülke için önümüze getirilen engellere, kösteklere ve bunu koyanlara bir bakın. Ben o kardeşlerime olan haklarımın tamamını helal ediyorum. Hepsi evime gelmişlerdir, hepsi beni hayatım boyunca desteklemişlerdir. Hepsi bizim yaptığımız her hayırlı işe destek olmuşlardır. Ama, ben bugün yaşça biraz küçük olanları tanımakta zorluk çekiyorum. Sadece onlar değil, kendilerine ‘ulusalcı’ ismini vermiş bir elin parmaklarını geçmeyecek birkaç tane insan, bütün bunlara katılmış olabilir. Türkiye 70 milyon, siz 70 kişisiniz, acıyorum sizlere.”

FÖTR ŞAPKA, HATTA BERMUDA PİJAMA GİYSEM DE BİR
Laikliğe düşman olmadığını, kof fikirlere düşmen olduğunu söyleyen Arınç, sözlerini şöyle tamamladı: “Yani adımız çıkmış 9’a, inmez 8’e. Ben üç tane fötr şapka giysem başıma, şuraya dört tane kravat koysam, hatta bermuda pijamayla şuraya çıksam karşınıza, yine bana söyleyeceklerini biliyorum az çok... Çünkü bizim böyle bir ünümüz var, böyle bir şöhretimiz var. Ama hamdolsun, ilimle onların karşısına çıkıyoruz.”

Arınç, kürsüden inerken, seçmenleri “Aday tanıtım törenini bahane ederek konuşuyorum, Meclis Başkanı sıfatımla konuşmuyorum. Bir Manisa milletvekili olarak ve bir ay sonra kantara çıkacak bir aday olarak konuşuyorum, öyle biliyorsunuz değil mi” diyerek uyarmayı da ihmal etmedi.

#2 (permalink)  
Alt 07-06-2007, 00:29
kemalemre06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
AbonemKolik

Tecrübe Puanı: 160
kemalemre06 Forum Emektarıkemalemre06 Forum Emektarıkemalemre06 Forum Emektarıkemalemre06 Forum Emektarıkemalemre06 Forum Emektarıkemalemre06 Forum Emektarıkemalemre06 Forum Emektarı

şimdiki gençlik hakiki ülkücülüğü bilmiyolar ki...

#3 (permalink)  
Alt 07-06-2007, 09:37
Julio_Iglesias - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Forum Sahibi | Forum Genel Yöneticisi | Administrator ||||| ~ O Şimdi Asker ~ 1988/2 ~ |||||

Tecrübe Puanı: 3756
Julio_Iglesias Site YöneticisiJulio_Iglesias Site YöneticisiJulio_Iglesias Site YöneticisiJulio_Iglesias Site YöneticisiJulio_Iglesias Site YöneticisiJulio_Iglesias Site YöneticisiJulio_Iglesias Site YöneticisiJulio_Iglesias Site YöneticisiJulio_Iglesias Site YöneticisiJulio_Iglesias Site YöneticisiJulio_Iglesias Site Yöneticisi
Julio_Iglesias - MSN üzeri Mesaj gönder

Şimdiki gençlik Ülkücülüğü >> Mafyacılık, Toplanıp Adam Dövme, Arkasını Sağlam tutma gibi şeyler zannediyor. Fakat tam tersi normalde ...

Ülkücülük Nedir

Ülkücü Hareket
Ülkücülük, beynelminelci (Enternasyonilst) değil millîdir.
Ülkücülük, kozmopolit değil, milliyetçi karekterlidir.
Ülkücülük, zulmü deüğil adaleti, inkarı değil teslimiyeti, isyanı değil itaati, cehaleti değil ilmi, korkuyu, nefreti değil sevgiyi, savaşı değil barışı, kavgayı değil hoşgörüyü saglamayı arzular.
Ülkücülükte "Hak güclünün değil, haklınındır."
Ülkücülükte, dünya nimetleri gasbedilmez paylaştırılır.
Ülkücülük, insanın iki dünya saadetini temin etme düşüncesinde olduğu için maddî kalkınmayla beraber manevi kalkınma hamlesine önem verir.
" Ülkücülüğümüz; Türk Milleti'ni en kısa zamanda, en üst seviyesine çıkarmak; mutlu, müreffeh hale getirmek, bağımsız, hür, kendi haklarına sahip bir hayata kavuşturmaktır."
Siz büyük Türkiye'yi gerçekleştirecek olan Ülkücüler!
Siz Oğuzların, Kürşadların; Alparslanların, Fatihlerin, Yavuzların, Abdülhamidlerin, Yunus Emrelerin, Mevlanaların, Hacı Bektaşların, Sütçü İmamların; Dilşad Sultanların, Nene hatunların, Gevher Nesibelerin, Malhun Hatunların torunları olan Ülkücüler;
"Gafillerin ardında Allah'ı anan; kacanların ardında vuruşan, ölüler arasında diri olan gibidir." kutlu Peygamber sözünün muhatıbı olmak için çalışın.
Yolunuz açık olsun. Cenab-ı Allah, taşıyamayacağımız yükü omuzlarımıza yüklemesin. Yüce Yaradan kendi dini için gayret eden herkese yardım etsin.
Ülkücü Olma Gururu (Dinleti)
Orta mektepte idik...
Materyalist bir resim ögretmenimiz vardi. Kadincagiz "devrim yolunda" çogu erkekten daha erkekti. Öyle zannediyorum ki cesareti hükümetinden ve sayilarinin çoklugundan geliyordu.
O yillarda ülkücü ögretmen kitligi mi vardi nedir, okullarda ki ülkücü ögretmenleri nazar boncugu gibi görüyorduk. Uzatmayalim, bizim matematik disinda bütün derslerimiz iyi. Ögretmenlerin nazarinda sempatikligimizden kaynaklanan kredimiz de mevcut.
Türkçe ögretmenimiz zaman zaman tonton yanagimizi sIkarak "kizimi sana verecegim" derdi. Ne yapalim emir büyük yerden!... Hiç görmedigimiz bir yavuklugumuz olmustu.
Resim ögretmenimiz "Allahsizlik hastaliginin" tezahürü olarak cami resmine tahammül edemez, münasip bir dille cami resmi yapmamizi tavsiye ederdi (!). Biz ise ona inat ulu ustamiz Mimar Sinan'a tas çikartircasina cami resimleri yapardik...
O gün en arkadaki siramda oturmus resim yapiyordum. Arkadaslar da ögretmenle sohbet ediyorlardi. Yanimdaki arkadasin dürtmesiyle konusmaya dikkat ettim. Resimci bayan (hâsâ) "Allah insanin kaderine ne karisir. Herkes kaderini kendi çizer" gibi lâflar ediyordu.
Serde ülkücülük var! Haydi diyen birkaç bakisin tesvikiyle ögretmen bayana itiraz ettik. Müslümanin kader anlayisini bildigimiz kadar anlattik...
O tenefüs, isin o kadar basit olmadigini; müslüman mahallesinde salyangoz satmaya çalisan bu kadina haddini bildirmek gerektigini sinif arkadaslarimiza duyurduk... Ímza toplayip sikâyet edecegiz! Bu arada "solcu" çocuklar olan biteni hiç beklemeden gidip anlatmislar. Biz de imza, dilekçe derken baktik ki Nasrettin Hoca'nin fil hikayesindeki gibi ortada kalmisiz. Din söz konusu olunca bize burunkiviran hizli mücahit (!) kardeslerimiz "babam kizar. Tesekkürüme mani olurlar. Ögretmenlerle arami açamam gibi
ulvî sebeplerle yan çizdiler.
Yeterli imza çikmadigi için biz sikayetten vazgeçtik, fakat is burada bitmedi. Olaydan bütün okulun haberi oldu. Ayni gün cografya dersindeyken kapi tikirdadi, resim ögretmeni perisan vaziyette "ablasini" çagirdi. Biraz sonra hisimla içeriye giren cografyacimiz "kizil" gözlerini gözlerime dikerek; "Bu sinifta ezilmesi gereken birkaç böcek var!" diye hirladi. Diger günlerde bayagi korktugumuz- çünkü lakabi püsküllü belâ idi- o ögretmenden ilk defa, bütün hiddetine ragmen korkmamistik... Üstelik zaferle sonuçlanmasa bile bir galibiyet hazzi tasiyorduk...
Arkadaslar yaptigim resimlere imzasini atarak 9-10 aliyorken, ben iyi resimlerden zayif aliyordum. Ee ne de olsa adamlar haktan, hukuktan, insancilliktan, demokrasiden ve dahi fikir hürriyetinden yanaydilar...
Bozkurtlu kolye yüzünden müdür beyin attigi dayagi saymazsak, ülkücü olmanin cezasini (!) çekmeye baslamistik. Hadiseden sonraki ilk bayrak töreninde kulagima egilen Türkçe ögretmeni; "Artik cumhurbaskani bile olsan kizimi sana vermiyecegim" demis, yavukludan da olmustuk!
Beden egitimci ve digerleri daha beterdi....
Ülkücülügün kolay birsey olmadigini, "ülkücüyüm" demenin insana mesuliyet yükledigi gibi çileye hazir ol dedigini idrak etmeye baslamistik.
"Hiç kimsenin tesiri ve baskisi altinda kalmadan" ülkücü olmustuk ve ülkücü olmanin gururunu yasiyorduk. Bu haz insani öyle bir kusatiyordu ki, dayakmis, horlanmakmis, iskenceymis... belanin bin türlüsü viz geliyordu.
O tarihten bugüne kadar yirmi sene geçti. Biz hep büyüdük. Bizim yüzümüz tokatlanmaktan, sirtimiz kursunlanmaktan kizariyordu. Onlarin ki bugün utançtan kizariyor... (herhalde)
Biz ülkücü olmanin ve ülkücü kalmanin iftihariyla mestiz.
Íyi ki ülkücü olmusuz. Íyi ki ülkücülükte çile varmis.
Íyi ki ülkücülük kolay degilmis...
Gençliğe Sesleniş
Bir gençlik, Bir gençlik, Bir gençlik...
"Zaman bendedir ve mekan bana emanettir" suurunda bir gençlik...
Devlet ve milletin büyük çapa ermis yedi asirlik hayatinda ilk iki bucuk askini ask, vecd, fatih ve hakimiyetle süsleyici... Üç asrini kaba softa ve ham yobaz elinde kenetleyici...
Son bir asrini Allah'in Kur'an'in da "Belhum edall" dedigi hayvandan asagi taklitçilere kaptirici... En son yarim asrini da isgal ordularinin bile yapamiyacagi bir cinayetle Türk'ü madde planinda kurtardiktan sonra ruh planinda helak edici tam dört devre bulundugunu gören... Bu devreleri yükseltici ask, çürültücü taklitçilik ve öldürücü küfür diye yaftalayan...
Ve simdi, evet simdi, besinci devrenin kapisi önünde dimdik bekleyen bir gençlik...
Gökleri çökertecek ve yeni kurbaga diliyle bütün dikeyleri yatay hale getirecek bir nida kopararak "mukaddes emaneti ne yaptiniz?" diye meydan yerine çikacagi günü kollayan bir gençlik...
Dininin, dilinin, beyninin, ilminin, irzinin, evinin, kininin, öcünün davacisi bir gençlik..

#4 (permalink)  
Alt 10-24-2007, 23:08
rıdvanakbaba - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yeni Abone

Tecrübe Puanı: 0
rıdvanakbaba Paylaşmaya Yeni Başlamış

sonuna kadar destek ÜLKÜ KARDEŞLİGİ ADINA HAKKIYLA
RIDVAN AKBABA
  #5 (permalink)  
Alt 11-10-2007, 12:23
asena - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yeni Abone

Tecrübe Puanı: 0
asena Paylaşmaya Yeni Başlamış

bak burda puanını verdim tebrik ederim madem ülkücüsün sevindim çünkü bende ülkücüyüm o yüzden dedim

Seçenekler
Stil