Onlar da bugün seçmen
Yoğun geçen seçim çalışmasının ardından sandık başına giden devlet erkanı ve parti liderleri, seçimlerin ülke için hayırlı olmasını diledi. Vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Sezer ve Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Büyükanıt’a sevgi gösterisinde bulundu.
Çankaya Birlik Mahallesindeki Ahmet Andiçen İlköğretim Okulu’na saat 9.00’da sivil plakalı bir araç ile gelen Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, eşi Semra Sezer ile okulun ikinci katındaki 2073 Numaralı sandığa gitti.
Görevlilere Anayasa Mahkemesi tanıtım kartını veren Cumhurbaşkanı Sezer, oyunu atarken ısrar üzerine gazetecilere görüntü verdi.
Seçimin demokrasinin gereği olduğunu belirten Sezer, “Ulusumuz, ülkemiz, Türkiye için hayırlı olsun” dedi.
Vatandaşların sevgi gösterisende bulunduğu Sezer ve eşi okuldan ayrılırken, bazı vatandaşlarla da ayaküstü sohbet etti
ERDOĞAN OYUNU ÜSKÜDAR’DA KULLANDI
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, oyunu milletvekili adayı olduğu İstanbul 1. bölgede bulunan Üsküdar Burhaniye İlköğretim Okulu’nda kullandı.
Sandık başına eşi Emine Erdoğan’la birlikte gelen Başbakan Erdoğan, oy verme işleminin ardından kısa bir açıklama yaptı.
Hoşgörünün hakim olduğu bir seçim süreci yaşandığını belirten Erdoğan, demokrasinin bu seçimle birlikte daha da güçlenmesini umduğunu söyledi.
BAYKAL’A SLOGANLI UĞURLAMA
CHP Genel Başkanı Baykal, Antalya Lisesine kızı Aslı Baykal, CHP İl Başkanı Ömer Melli, Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen ve Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek ile birlikte geldi. Oyunu kullanırken seçimin hayırlı olmasını dileyen Baykal, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Güzel bir seçim oluyor. İnşallah milletimizin yüzünü güldüren bir sonuç çıkar” dedi.
CHP lideri, oy kullandığı liseden “Başbakan Baykal” sloganları arasında ayrıldı.
BAHÇELİ GAZETECİ ORDUSUNA ŞAŞIRDI
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, milletvekili genel seçimlerinde oyunu Ankara’daki Anıttepe İlköğretim Okulu’nda kullandı.
Bahçeli, kalabalık gazeteci ordusu görünce “Biz bu hale çok alışık değiliz” dedi.
Oyunu kullanmasının ardından çıkışta açıklama yapan Bahçeli, “İnşallah seçim sonuçları milletimiz için istikrar, barış ve huzurun geleceğini belirleyen önemli bir görevi yerine getirmiş olur” diye konuştu.
AĞAR’A SANDIK BAŞINDA TEZAHÜRAT
Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Mehmet Ağar, Elazığ’da oyunu kullanacağı Vali Tevfik Gür İlköğretim Okuluna, eşi Emel Ağar ile geldi.
DP lideri sandıkta oyunu kullanmak için kabine giderken eşi Emel Ağar, “Burada kullan, nasıl olsa herkes biliyor kime vereceğini” dedi. Bunun üzerine Ağar, “Olur mu öyle şey. Her şeyin bir kuralı var” diyerek kabine girdi.
DP liderinin oyunu kullandığı sırada partililer alkışlarla “Başbakan Ağar” şeklinde slogan atarken, Ağar, “Burada olmaz, sandık başında olmaz” dedi.
ZEKİ SEZER’DEN UZLAŞI ÇAĞRISI
Ankara’da oyunu kullanan liderlerden DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Türkkonut İlköğretim Okulu’na eşi Ülkenur, kızı Selcan ve oğlu Serkan ile geldi.
Sezer, “Uzlaşı ve diyaloğu öne alan bir hizmet yarışının başlamasını diliyorum. Bunun olabileceğine güveniyorum” dedi.
PARTİLİLERDEN UZAN’A ALKIŞ
Oyunu İstanbul’da kullanan Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan, Beykoz Çubuklu’daki Atatürk İlköğretim Okulu’na eşi eşi Alara Uzan ile geldi.
Uzan ve eşi, okuldan ayrıldıkları sırada partililer tarafından uzun süre alkışlandı. Uzan ve eşi, “Başbakan Uzan” sloganları arasında okuldan ayrıldı.
MUMCU: SUSKUNLUĞUMU BOZACAĞIM
Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, eşi Işın Mumcu ile birlikte oyunu Çankaya Türkiye Noterler Birliği İlköğretim Okulu’ndaki kullandı.
Oy kullanma işlemlerini tamamlamasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Mumcu, “Partiniz seçime girmedi. Tercihiniz ne yönde oldu?” sorusunu şöyle yanıtladı: “Tabii ki çok üzgünüm. Bunun tarifi mümkün değil. Ben bir ay bu sürece gölge düşürmemek adına sustum. Hakkımda, asla affetmeyeceğim dedikodular çıkarıldı. Sustum. Bu akşam saat 17.00 itibariyle söz orucumu açarım.”
BÜYÜKANIT’A SEVGİ GÖSTERİSİ
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Yener Karahanoğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Faruk Cömert ise Çankaya İlköğretim Okulu’nda oy verdiler.
Orgeneral Büyükanıt, vatandaşların yoğun ilgisi ve alkışıyla karşılaştı.
GÜL’E BAKLAVA İKRAM EDİLDİ
Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, milletvekili genel seçleri için oyunu memleketi Kayseri’deki Mustafa Eminoğlu Anadolu Lisesi’nde kullandı.
Kendisine baklava ikram edilen baklavanın Gül, seçmenlerin sandık başına gittikleri bu günü, “demokrasinin en güzel anlarından biri” olarak nitelendirdiğini söyledi.
Gül, “Halk neye karar verirse neyi isterse o da başımızın üstünde yer tutacaktır. Türk milletinin vereceği karar, saygıyla karşılanacaktır” dedi.
YILMAZ’DAN ZAMAN DARLIĞI SİTEMİ
Rize’den bağımsız milletvekili adayı olan eski başbakanlardan Mesut Yılmaz, milletvekili genel seçimleri için oyunu, Rize merkeze bağlı Piri Çelebi Mahallesi’ndeki Kurtuluş İlköğretim Okulu’nda kullandı.
Yılmaz, oyunu kullandıktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, bütün Türkiye için baskın bir seçim olduğunu belirterek, “Ancak bir aylık bir seçim kampanyası yapabildik. Daha önceki seçim kampanyalarına nazaran daha kısa bir seçim çalışması oldu. Maalesef hedeflediğim bütün yerlere gidemedim. Ama seçim sonrası telafi edeceğiz” dedi.
Mesut Yılmaz, seçimden sonra ülkeyi daha iyi bir Türkiye beklediğini söyledi.
RAHŞAN ECEVİT: EŞİMİN İSTEĞİNİ YERİNE GETİRDİM
Eski Başbakanlardan Bülent Ecevit’in eşi ahşan Ecevit, Or-An’daki Perihan İnan İlköğretim Okulu’na, Ecevit’in eski koruma müdürü ve CHP İzmir Milletvekili Adayı Recai Birgün ile geldi.
Oyunu kullanırken gazetecilere görüntü veren Rahşan Ecevit, Bülent Ecevit’in vefatından sonra ilk kez yalnız oy kullanmaya geldiğinin belirtilmesi üzerine, “Ben, eşimin de isteği doğrultusunda oy kullandım” dedi.
ERBAKAN ‘MÜCAHİT’ SLOGANLARIYLA KARŞILANDI
Eski başbakanlardan Necmettin Erbakan, oyunu Başkent’teki Ömer Seyfettin Lisesi’nde kullandı.
Erbakan, oy kullanmaya gelirken ve okuldan ayrılırken, Saadet Partili gençler tarafından “Mücahit Erbakan” sloganları atıldı.
DEMİREL SANDIĞA YEĞENİYLE GELDİ
9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, oyunu Ankara’daki Çankaya İlköğretim Okulu’nda kullandı.
Parmağına seçim mürekkebi sürdürtmeyen Demirel’e yeğeni Yahya Demirel’in eşlik ettiği görüldü.
ÖZKÖK’ÜN SUİKAST HABERİNE YORUMU: ÖNEMLİ DEĞİL
Eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral Hilmi Özkök, eşi Özenç Özkök ile saat 09.20’de oy kullanacağı Güzelyalı’daki Fatih Koleji’ne geldi. Özkök, oyunu kullanmadan önce sandık görevlileriyle bir süre sohbet etti.
Özkök, gazetelerde yer alan “Özkök’e suikastı CIA engelledi” konulu haberlerle ilgili soru üzerine ise “Bu konularla ilgili konuşmak istemiyorum. Önemli şeyler değil” dedi.