CHP, Gül’ün Meclis konuşmasına katılacak
Çankaya Köşkü’ndeki resepsiyonlara katılmama ve köşkü boykot kararı alan CHP, 1 Ekim’de Cumhurbaşkanı Gül’ün yeni yasama yılının açılışı nedeniyle Meclis’te yapacağı konuşmayı dinleme kararı aldı.
CHP Merkez Yönetim Kurulu, Deniz Baykal başkanlığında toplandı. Baykal, Cumhurbaşkanı Gül’ün yapacağı konuşma ile ilgili olarak, “Bu bir meclis faaliyeti, meclisi boykot etmemiz için bir neden yok” dedi. Baykal, aynı akşam Meclis Başkanı Köksal Toptan’ın vereceği eşli resepsiyona ise katılmayacak.
CHP, referandum konusunda ise kararı halkın tercihine bırakmaya karar verdi ancak Baykal, referandum öncesi yapacağı propaganda konuşmalarında, cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesinin parlamenter sistemde doğuracağı sakıncaları anlatacak.
Baykal, cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesinin kabulu durumunda da Gül’ün görevinin son ereceğini ve yeniden seçimine gidilmesi gerektiğini söyledi.
CHP MYK’da ayrıca olağan kurultay takviminin işletilmesi de kararlaştırıldı. Buna göre, kurultayın en geç 15 Mart 2008’e kadar yapılması planlanıyor. Bu arada, MYK’da kadın kolları başkanı Güldal Okutucu, bazı il ve ilçe başkanlarının görevden alınmasını eleştirerek tepki gösterdi.
Okutucu, yapılanların hukuk dışı ve parti tüzüğüne aykırı olduğunu belirterek toplantıyı terketti.
|