MEB’den TÜSİAD’ın açıklamasına yanıt
Milli Eğitim Bakanlığı, TÜSİAD’ın eleştirdiği, Antalya’da yapılan bir toplantıda söylendiği iddia edilen sözlerin “bir sivil toplum kuruluşunun başkanına ait bulunduğunu, bakanlık ile ilgisi olmadığını” bildirdi.
- Milli Eğitim Bakanlığı, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ’ın bugün Yüksek İstişare Kurulu Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, “İmam Hatip Liseleri dışındaki bütün liseleri ahlaksızlık yuvası olarak gören bir zihniyet milli eğitim camiası içinde hala kendine yer bulabiliyor” yönündeki konuşması nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.
Bakanlığın açıklamasında, “Milli eğitim camiası” sözünün “Milli Eğitim Bakanlığı” şeklinde algılanabilileceği belirtilerek, “Eğitim sektörü etrafında oluşturulmuş sivil toplum örgütlerinin kurumsal veya yetkililerinin kişisel beyan ve davranışları eğitim camiasını değil kendilerini bağlar” denildi.
Açıklamada, konuşmayı yapan kişinin bakanlık personeli olmadığının altı çizilerek, şöyle denildi: “Antalya’da bir toplantıda yapıldığı iddia edilen konuşmaların sahibi, bir sivil toplum kuruluşunun başkanıdır. Milli Eğitim Bakanlığı ile hiçbir ilgisi yoktur.”
|