Sezer: Gül görüşünü gözden geçirecektir
DSP lideri Zeki Sezer, Başbakan’ın işaret ettiği uzlaşı ve diyaloğu öncelikle cumhurbaşkanı seçiminde gözetmesi gerektiğini belirterek “İnanıyorum ki dayatma olmayacak. Hükümet ve Gül, görüşünü gözden geçirecektir” dedi.
“Oylamaya girecek misiniz?” sorusu üzerine Sezer, bunu o gün değerlendireceklerini ifade ederek, Başbakan’ın, ‘seçimlerden önce diğer partilere alternatif adaylarla gideceğini’ söylediğini anımsattı. Sezer, Başbakan’ın o sözünü yerine getireceğini umduğunu söyledi.
Zeki Sezer, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Bu cumhurbaşkanı seçiminin dayatmayla değil, toplumun çok önemli kesiminin içine sindirebileceği şekilde diyalog ve uzlaşıyla sonuçlandırılması, kalkınma, gelişme ve hızlı büyümenin ilk adımı olacaktır. Bu konuda iktidar partisine büyük görevler düşüyor” dedi.
GÜL, GÖRÜŞÜNÜ GÖZDEN GEÇİRECEKTİR
Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’ün bugünkü açıklamasında yeniden cumhurbaşkanı adayı olabileceğini ima ettiğine işaret eden Sezer, “Ben inanıyorum ki dayatma olmayacak. Hükümet ve aynı zamanda Sayın Gül, görüşünü gözden geçirecektir” diye konuştu.
“Gül’ün cumhurbaşkanlığı adaylığı sürerse ve 367 gündeme gelirse buna oylamaya katılıp katılmayacaklarının” sorulması üzerine, mutlaka sağ duyulu davranacaklarını ifade eden Sezer, “Ama insana sorarlar; bugün olacaksa Gül’ün cumhurbaşkanlığı, dün niye gerçekleştirilmedi diye. Ben Sayın Gül’ün de AKP’nin de bu konuda gerçekten uzlaşıdan ve diyalogdan yana bir tavır içinde olacaklarına güveniyorum” dedi.
Sezer, “Cumhurbaşkanlığı konusunda CHP ile birlikte hareket edip etmeyecekleri sorusuna ise “Biz ülkenin, halkın yararına konularda CHP ile aynı yönde mücadele veririz. Ama başka partilerle de aynı konularda uzlaşmışsak, aynı düşündüğümüz bir konu gündeme gelirse farklı bir parti diye onlardan ayrı düşünmeyiz” karşılığını verdi.
ARKADAŞLARIMIZ DSP’DE SİYASİ HAYATLARINI SÜRDÜRECEK
CHP listelerinden meclise giren milletvekillerinin, CHP’den ayrılıp 19 Ağustostaki DSP kurultayına katılıp katılmayacaklarını soran gazeteciye Sezer, “19 Ağustosa daha zaman var. Bugünün konusu değil bu. Biz Baykal
ile daha ilk gün el sıkıştığımızda iki ayrı partinin varlığı ve parti kimliklerinin korunması konusunda işbirliğini açıklamıştık. Sonuçta daha önceden kararlaştırdığımız gibi demokratik sol kültürü benimsemiş arkadaşlarımız DSP’de siyasi yaşamlarını sürdürecekler” yanıtını verdi.
|